avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Constructie pe domeniul public
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Constructie pe domeniul public

Buna ziua tuturor.
In urma cu 3 ani am achizitionat o proprietate. Intre drumul de acces si proprietatea mea exista o parcela incadastru ca si "domeniu public". Intre timp pe acel domeniu public a aparut o constructie privata (o casa din chirpici) . Ma poate lamuri cineva daca primaria poate da permisiune de constructie catre o persoana privata pe domeniul public. Cui ar trebui sa sesizez acest eveniment si daca primaria musamalizeaza cazul cum ar terbui sa procedez?
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: srnmario , utilizator 16:09, 22 Noiembrie 2011
daca s-a dat autorizatie de constructie inseamna ca terenul numai este in domeniul public si este in domeniu privat al localitatii...daca inca mai este in domeniul public respectivul teren inseamna ca a fost cumva concesionat, sau daca nici asta nu este inseamna ca a fost ridicata fara autorizatie si poate fi oricand demolata.. daca vecinul dvs nu va deranjeaza cu nimic, lasati-l sa stea in continuare, nu va incarcati sufletul daramand casa omului... va dati seama ca e un amarat dupa materialele folosite sa si faca casa...

va puteti adresa Inspectiei de stat in Constructii care va analiza si decide, in consecinta
Domnule Avocat Petre. Aveti dreptate. Nu m-as incarca dar ... "amaratu" imi propunea sa-mi vanda domeniul public - vroia 5000 ron pe el - n-o fi inselaciune? Amaratu' a inceput cu o "casuta" si m-am trezit cu o "extensie" - grajd, ce-o fi, pe proprietatea mea. Amaratu' a aruncat cat de mult gunoi a putut pe terenul meu doar doar mi-oi lua lumea in cap si-o ramane el acolo. Amaratu' sigur a dat spaga ca prea-l tine "domnu de la calculator" in brate. Domnia voastra ati indraznit macar cu gandu' sa abuzati de domeniul public? Eu un lucru stiu - am incercat toata viata sa fiu corect, nu stiu de ce trebuie sa tolerez tot timpu' "necajitii" care in final ma vor determina sa pierd proprietatea. Fac cata milostenie pot - da' n-ar fi de mirare sa ma trezesc cu un mega conac cu turnuri in loc de casuta.
Multumesc frumos. Asa am sa fac!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare si demolare constructii domeniu privat tora68 tora68 buna seara, va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de demolarea unei constrcutii de pe domeniu privat al comunei unii cetateni au construit pe domeniu ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când deții pământ fără acte Aureliacostin Aureliacostin Ce se intampla can deti pamant de 500m fara acte si este al primariei ..pot face ceva ??? Ma refer il poate lua primaria sau e al meu tinanad cont ca il are de ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate vinegi vinegi Buna seara! Am urmatoarea problema si tare mi-as dori sa ma indrume cineva ce pot face. In anul 2001 am cumparat un teren pentru a-mi construi o casa. Am ... (vezi toată discuția)