avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general profit nerepartizat pe mai multi ani
Discuție deschisă în Contabilitate în general

profit nerepartizat pe mai multi ani

daca nu vreau sa repartizez profitul de anii trecuti pe dividende pe ce alt cont as putea sa-l repartizez in ideea ca vreu sa dizolv firma?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:49, 18 Noiembrie 2011
In Codul fiscal avem:
ART. 67 Reţinerea impozitului din veniturile din investiţii
[...]
(3) Calculul, reţinerea şi virarea impozitului pe veniturile din investiţii, altele decât cele prevăzute la alin. (1) şi (2) se efectuează astfel:
[...]
d) venitul impozabil obţinut din lichidarea unei persoane juridice de către acţionari/asociaţi persoane fizice se impune cu o cotă de 16%, impozitul fiind final. Obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului revine persoanei juridice. Impozitul calculat şi reţinut la sursă se virează până la data depunerii situaţiei financiare finale la oficiul registrului comerţului, întocmită de lichidatori.

De aici eu trag concluzia ca, in conditiile in care dizolvati societatea, impozitul platit este tot 16% indiferent ca faceti sau nu repartizarea pe dividende.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profit nerepartizat 2009 vioconta vioconta Nu am repartizat profitul aferent anului 2009, la o SC, SRL. 1)CAT TIMP POT STA CU ACEL PROFIT NEREPARTIZAT IN SOLD?????(este legal?) 2)as putea sa majorez ... (vezi toată discuția)
Bani in casa tony123 tony123 Buna ziua. Vreau sa suspend o firma, dar am bani in casa cam multi, cum as putea sa fac sa 'scap de ei', sa platesc administratorul? cat se plateste impozit pt ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intimpla cu dividentele? Diana_10 Diana_10 La o societate care a avut in 2009 profit s-a repartizat prin Hot. AGA la dividente. Acestea urmind sa fie platite de-a lungul anului 2010. Acum ... (vezi toată discuția)