avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

nepoatei mele i-a murit sotul.acesta a lucrat cativa ani la o firma (Editat), dar dupa ce a plecat au spus ca nu gasesc cartea de munca.a mai lucratpana la deces un timp fara carte de munca pana a murit.a trecut peste un an,iar nepoata mea cu salariul nu se descurca.fiica ei minora are drept la pensie de urmas?daca da ce trebuie facut ,ce acte si unde depuse?
va multumesc anticipat din suflet.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:43, 19 Noiembrie 2011

Legea 263/2010

Pensia de urmas

Art. 83
Pensia de urmas se cuvine copiilor si sotului supravietuitor, daca sustinatorul decedat era pensionar sau indeplinea conditiile pentru obtinerea unei pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru copil minor vitelaruadina vitelaruadina Buna seara. Tatal meu a decedat acum 2 luni, el a lucrat aproximativ 16 ani; am un frate minor, mama mea este fara servici, ajutati-ma , va rog, cu raspunsul ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa moartea sotului care inca nu avea varsta de pensie luckyclaudia luckyclaudia Buna ziua ... in urma cu doua saptamani tala meu a murit la varsta de 55 de ani fara a primi o pensie .... mama mea in varsta de 52 de ani este angajata in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș copil minor CarmenCorina CarmenCorina Buna ziua.Rog lămuriri. Doresc un articol de lege din care sa reiasă ca un minor are dreptul la pensie de urmaș indiferent daca tatăl a lucrat 1 zi,1 an ... (vezi toată discuția)