Adam Grecu a scris:
@cga43, Sincer regret ce vi se intampla de 11 ani si daca spun sincer, am rugamintea sa ma credeti pe cuvant. Vi se intampla acest lucru pentru ca efecti vreti sa va lasati furata de acest administrator. As mai spune ca nu va cunoasteti drepturile de consumator cinstit.
Nu cunoasteti toate detallile pentru ca nu le-am expus (nici nu era cazul, dar a venit vorba). Nu este vorba de ceea ce se intampla 'acasa', ci de ceea ce se intampla in locul unde functionez din 2001 ca persoana juridica. Acolo am instalat, odata cu centrala pe gaze, un apometru care nu a fost niciodata citit / luat in considerare, intrucat administratorul blocului a spus, textual, "vecinii se tem sa nu faceti smecherii si au cerut ca voua (n.m. - "noi", adica cei cu spatii comerciale la parter) sa vi se instaleze apometre la subsolul blocului, pe care le voi citi eu personal". Nu am aflat niciodata despre ce vecini este vorba si nici sub ce baza "legala" a fost luata aceasta hotarare. Am urmarit constant apometrul pana prin 2004 si am observat ca rareori am depasit 4 mc de apa consum lunar, desi niciodata nu am platit mai putin de 10 mc. In anul respectiv am avut o discutie mai 'apriga' cu individul, care mi-a spus ca "daca nu-mi convine" imi pot face bransament separat si contract cu Apa Nova. Am contactat Apa Nova si am aflat ca acolo lucrurile sunt extrem de simple: dupa un calcul "ochiometric" mi s-a dat de inteles ca acest bransament ma costa ~ 4 - 5000 lei, si ca daca nu sunt un mare consumator de apa rece, cel mai bine ar fi sa "cad la pace" cu administratorul.
Asta am facut. Apometrul instalat la toaleta a ruginit si s-a rupt (fizic) prin 2006 si nu l-am mai inlocuit. Platesc in continuare, de pomana, suma pe care administratorul o inventeaza lunar. In compensatie, nu am fost de acord si nu am platit niciodata nici un alt tip de cheltuiala comuna (coloane termice care traverseaza spatiul, reparatii etc), desi la unele dintre aceste cheltuieli mi s-ar fi parut normal - intr-o conjunctura
normala - sa contribui. La randul meu, l-am invitat pe administrator sa ma actioneze in instanta daca i se pare ceva in neregula. Astfel am ajuns la un modus vivendi
à la roumaine care convine, se pare, ambelor parti. Si daca la un moment dat vom ajunge in situatia sa nu ne mai putem fura unii pe altii, poate vom invata, din nou, sa fim oameni. Asta o spun asa, ca o posibilitate indepartata, si de dragul unui happy-end ieftin, ca pe Acasa TV.