avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dilema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dilema

Roman cu cetatenie straina mostenesc 1/2 casa in urmatoarea situatie: 1/2 proprietate defunct a carui cota o si mostenesc, iar 1/2 este proprietatea statului. In urma incercarii de iesire din indiviziune, statul decide expertizare imobil, ma indica platitor de sulta, dar suma este prea mare sa o pot achita. Statul roman ma poate executa silit, poate scoate imobilul la licitatie publica ?
Cel mai recent răspuns: nirosiahim , utilizator 18:08, 19 Noiembrie 2011
ai putea accepta mostenirea sub beneficiu de inventar..in cazul tau daca suma este mai mare decat partea mostenita, atunci renunti la mostenire...
Va multumesc frumos pentru raspuns, dar mostenirea a fost acceptata pura si simpla, nestiind ce sa va intampla...suma expertizata ca sulta depaseste cota pietii actuale, 1/2 ca valoare impusa de stat depasind chiar valoarea notariala a imobilului expertizat...Nu inteleg sa renunt la mostenire, intrucat este dreptul meu ca mostenitor rezervatar.
Cum pot iesi din indiviziune cu statul care ma obliga la sulta, fara sa ma intrebe, daca nu doream eu sa primesc aceasta sulta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri: termene folosite titi marina titi marina Va salut, din nou. Dupa ce am citit tratatul de drept civil- succesiuni si testamente- scris de Dan Chirica, am constatat ca, nefind de specialitate, ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral stanceni stanceni Buna ziua, As dori sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea situatie: Doresc sa cumpar un teren asupra caruia trebuie sa se dezbata succesiunea, insa unul ... (vezi toată discuția)
Succesiune sau mostenire? lucica maria lucica maria Tatal meu a decedat din 2007 si nu s-a facut succesiune din lipsa banilor. Cei 2 copii nu sunt trecuti in actele de proprietate a casei ( apartament ).Daca nu ... (vezi toată discuția)