buna ziua,
poate cineva sa ma ajute spunandu-mi daca in cazul perimarii art. 248 noul cod de procedura civila alineat 3 care a fost abrogat prin art.219 pct 3 din Legea nr. 71/2011 este in vigoare deoarece am vazut ca este lipsa in aceasta lege,si daca da,in cazul in care am un proces suspendat pe comercial care ar trebui sa fie perimat peste o luna cand implineste 6 luni se aplica termenul de 1 an sau la procesele deja incepute se merge pe legea veche?
va multumesc!
E veche, asa e.
Am zis eu, cumva, ca e noua? Nu este inca in vigoare noul cod de procedura!
Dar din codul de procedura vechi (si :) de demult), caci despre el vorbim, a fost abrogat aliniatul 3 al art. 248 care prevedea termenul de perimare de 6 luni.
A ramas doar termenul de 1 an din aliniatul 1, aplicabil pentru "orice cerere...".
multumesc de raspuns,
d-na Romascanu va rog sa-mi spune-ti si mie prin ce lege a fost abrogat alineatul 3 al art. 248 din codul de procedura civila, care prevede termenul de perimare de 6 luni in materie comerciala?
cu respect,
mela
Lege nr. 71/2011
pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil
Art. 219. - Codul de procedură civilă, republicat în Monitorul Oficial nr. 45 din 24 februarie 1948, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
...
Competenta materiala
gygycuta2
in legatura cu competenta tribunalului de a judeca procese si cereri in materie comerciala al caror obiect depaseste 100000 ron s- a schimbat in noul cod civil ... (vezi toată discuția)