avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriptie..??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriptie..??

Prin invocarea termenului de prescriptie de parat dintr-un litigiul, se poate invoca drept o recunoastere de catre parat a "dreptului subiectiv" invocat de reclamant??,:">
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 11:44, 20 Noiembrie 2011
Nu... pur si simplu opune prescriptia, dreptului la actiune a reclamantului... Nu inseamna o recunoastere implicita... intram pe filozofia dreptului aici si nu cred ca in instanta sta cineva sa filozofeze
prescriptia bat-o vina , nu se explica decat in interesul magistratilor si avocatilor ,sa-mi fie etrata afirmatie dar am postat mai multe intrebari si cerul o opinie legat de termen de prescripti si valabilitatea unei cererei nesolutionata tim de cca 20 ani daca mai are valabilitate sau a ramas fara obiect , prewscrisa. REZULTATUL asteptat nu ..l ,asa ca ...
Ca sa opereze o prescriptie D-le avocat, trebuie sa opereze la ceva anume.. Daca reclamantul invoca intr-o cerere o datorie a paratului ce o are catre reclamant, si, opereaza termenul de prescriptie extinctiva cf. D nr.167/1958 (unde speta in cauza se judeca pe legea veche), inseamna destul de clar ca paratul recunoaste pe cai ocolite ca are o datorie catre reclamant. D-le avocat prescriptia opereaza de fapt la un "drept patrimonial", si nicidecul la un drept "fundat", adica la un un drept patrimonial egal cu ''zero". Datornicul ca sa scape de datorie cauta toate mijloacele legale sau mai putin legale. Cazul care ma intereseaza pe mine este ca paratul nu recunoaste ca ar avea vreo datorie catre reclamant, dar vine si opune ca opereaza prescriptia. Deci; prin exceptia invocata de fapt, paratul arata ca are o datorie catre reclamant si nu voieste sa o achite pentru ca s-a implinit termenul de prescriptie extinctiva a dreptului la actiune a reclamantului pentru a mai putea sa-si recupereze dreptul patrimonial de la parat.
Cu alte cuvinte paratul se contrazice pe el insusi, si dece? pentru ca in faza incipienta a procesului nu recunoaste ca are vreo datorie fata de reclamant, iar in faza avansata a procesului invoca prescriptia dreptului la actiune a reclamantului. Intrebarea se referea la faptul ca prin "Exceptia" invocata de parat, se poate considera o recunoastere a paratului ca are o datorie catre reclamant???:)
P.s. [..justitiea si interpretarea unor norme, sunt grele si incurcate, precum este carnea grasa de porc pentru ficat si fiere...;)]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ContSters222775 ContSters222775 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarele aspecte: 1. Am eu calitate procesuala activa/pasiva si pot fi dat in judecata pe uzucapiune ... (vezi toată discuția)
Notificari plata sau somatii! FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD doresc sa stiu daca notificarile de plata sau somatiile de plata de la firmele de recuperare pot intrerupe termenul de trei ani de prescriptie exintiva? ... (vezi toată discuția)
Conditiile de prescriere a sultei si stergera ei din cartea funciara eugen43 eugen43 Buna ziua Va rog sa ma informati care sunt conditiile de prescriere a unei sulte si ce trebuie fact pentru stergerea acesteia din cartea funciara tinand cont ... (vezi toată discuția)