avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probe admise
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probe admise

Pentrun administrare de probe in proces.ca un inceput de proba scrisa se poate depune si o lista de cheltuieli facuta sub semnatura privata ,pentru care nu exista alte facturi?
In speta este vorba despre costurile unei onmormantari,pomrniri, din 2010 suportata de un singur mostenitor.
Acesta are o lista facuta de un altul care nu a participat decat cu scrisul,dar are si el notat un calcul facut atunci cu ce a cheltuit,cat si ulterior la pomeniri.
Nu a cerut facturi pentru ca nu s-a gandit in acele momente la faptul ca se va ajunge in instanta,dar si starii de oarecare stress in asemenea situatii.

Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 14:34, 20 Noiembrie 2011
se poate depune acasta lista dar ar fie sa dovediti cheltuielile si cu martori daca nu aveti inscrisuri
Exista si martori dar aceasta este in primul rand sotia, impreuna cu care s-au efectuat cumparaturile,exista si martori care i-au vazut ca veneau cu aceste cumparaturi in ziua inmormantari, si care i-au vazut efectuand cumparaturi,inclusiv persoanele de la pompe funebre, personalul cimitirului, alte persoane care au fost prezente la pomeniri(unde celalat a refuzat sa participe).

Ce modalitati pot fi intrucat sunt niste sume care trebuiesc recuperate de la al doilea mostenitor care cere 1/2 dar numai in activ .Numai asta stie ca i se cuvine restul nu.

Repet nu am pentru tot chitante ,Iar suma de la Casa de pensii a fost numai 1/4 din aceste costuri,intrucat defunctul nu a avut absolut nimic strans din timpul vietii , necesar inmormantarii .Poate cere instantei incuviintarea camartor a sotiei ?

Oricum fratele pasiv nu vine fiindca a sopus ca nu-l intereseaza ca oricum legea ii va da jumatate dreptul lui,nu are timp de pierdut la instanta.Eu cred ca nu vine intrucat nu are ce sa spuna ca era beat si ii cinta muzica la priveghi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-este greu sa inteleg gandirea unui judecator carsteaverginica carsteaverginica cum este posibil ca la un partaj succesoral sa se tina cont de un pasiv facut cu bonuri si facturi adunate de la prieteni (cheltuieli cu pomenirea mortului ), ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua , Va rog sa ma sfatuiti cum trebuie procedat in situatia urmatoare : 4 frati ( trei fete si un baiat ) , parintii decedati . Unul dintre frati ... (vezi toată discuția)
Interzicerea intrarii oamenilor in cimitir de catre oana zavoranu prin paznici angajati CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu imi vine sa cred ca s-a intamplat asa ceva. Cum este posibil sa interzici intrarea in cimitir a oamenilor care vin de Pastele Blajinilor la mortii ... (vezi toată discuția)