nu inteleg de ce unii copii au dreptul sa traiasca iar altii nu..sunt mama a unui baiat de o luna de zile..si eleva in acelasi timp..beneficiez de pensie de urmas cu care imi platesc studiile . am fost la centrul de asistenta sociala pentru acordarea indemnizatiei de 600 roni ptr cresterea copilului.. raspunsul primit a fost : se acorda numai in cazul pensiei de invaliditate. de ce numai in cazul acesta? copilul meu nu are drepturi? am fost eleva si cu un an inaintea sarcinii si in timpul sarcinii. as vrea sa stiu cum as putea proceda ptr a obtine drepturile copilului meu. multumesc!
Va comunicam ca in conformitate cu prevederole art. 25 din HG nr. 52/2011, pe perioada acordarii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, plata pensiei de invaliditate şi a venitului de completare, acordate potrivit legii, nu se suspendă.
In ceea ce priveste pensia de urmas nu se face nici o precizare, ceea ce inseamna ca pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului va trebui suspendata plata acesteia, pana in momentul in care copilul va implini 2 ani.