avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatorul caz:in urma decesurilor parintilor am 2(doua)titluri de proprietate emise pentru doi mostenitori(fratii parintilor),la taxa de succesiune nu le-am trecut ca nu am stiut.Cum pot sa-mi trec pe numele meu cota parte din titlul de proprietate?
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 08:56, 23 Noiembrie 2011
Mergeti la notarul care a dezbatut initial mostenirea si modificati certificatul de mostenitor.
Daca sunt trecute pe numele fratilor parintilor, mai mult ca sigur ca
aceste terenuri au apartinut autorilor parintilor dvs, respectiv bunicii
dvs.
Va trebui sa faceti un partaj dupa bunicii dvs in contradictoriu cu
fratii parintilor dvs.
Puteti incerca sa va rezolvati problema prin mediere. Acordul obtinut in urma medierii poate fi supus incuviintarii instantei de judecata, chiar si inainte de termen, iar cel interesat (cel care a achitat) poate solicita restituirea taxei judiciare de timbru (3%) platita pentru investirea instantei. Consultati un mediator, veti primi lamuririle necesare. Informarea privind medierea este gratuita.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici si tata mariusshogun mariusshogun Bunicii din partea tatalui au decedat cu multi ani in urma iar tatal, in urma divortului sau, a locuit in apartamentul bunicilor. Dupa decesul tatalui, care a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire - cum intram in posesia documentelor necesare? moisa simona moisa simona Va rog ajutatima ,tatal meu a decedat acum 1an si4 luni ,in familie mai sunt o mama un frate si doua surori( cu mine 2), toti majori ,intrebarea este cum se ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare. buna! tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ... MMon MMon Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp ... (vezi toată discuția)