avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensia de boala si sporul de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensia de boala si sporul de vechime

buna ziua,
doresc sa intreb daca perioada in care am fost pensionata pe caz de boala (2001-2008) poate fi luata in considerare la calcularea sporului de vechime.
Am fost incadrata in gradul II cu diagnosticul de neoplasm de col uterin.
O alta intrebare pe care o am este urmatoarea: ce trebuie sa fac in cazul in care angajatorul meu refuza sa imi plateasca sporul de vechime?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 21 Noiembrie 2011
Nu poate fi luat. Vechime in munca este considerata perioada in care ati prestat activitate in baza unui contract de munca. Perioada pensiei de invaliditate se ia in calcului vechimii pentru pensionarea la limita de vartsta.
seba2011 a scris:

buna ziua,
doresc sa intreb daca perioada in care am fost pensionata pe caz de boala (2001-2008) poate fi luata in considerare la calcularea sporului de vechime.
Am fost incadrata in gradul II cu diagnosticul de neoplasm de col uterin.
O alta intrebare pe care o am este urmatoarea: ce trebuie sa fac in cazul in care angajatorul meu refuza sa imi plateasca sporul de vechime?
Multumesc pentru raspuns.

Perioada in care ati fost pensionara pe vaz de boala constituie stagiu de cotizare care se ia in considerare la pensia pentru limita de varsta .. nu constituie vechime in munca aceasta perioada.

Sporurile se acorda numai daca acestae sunt prevazute in c.c.m. aplicabil angajatorului, in c.i.m. ori in reg.intern al angajatorului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate se considera vechime? nicolae12 nicolae12 Buna ziua, am stat 2 ani in concediu medical si 7 ani in pensie de invaliditate( pentru o forma de neoplasm), cand am intrat in medica aveam 16 ani vechime in ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala cristinamaria22 cristinamaria22 Buna ziua, In martie 2013, mama mea face 1 an si 6 luni de cand este pensionata pe caz de boala. In noiembrie 2009 a fost operata de neoplasm de col uterin ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate si grad de handicap micaela80 micaela80 ]Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mien intr-o chestiune. Mama sufera de neoplasm san T4 si neo col uterin T1C, precum si limfedem. Are din 2010 ... (vezi toată discuția)