avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere daune materiale/morale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere daune materiale/morale

Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti/ajutati: sotul meu a fost in 2007 victima unui accident rutier. Faptasul nu si-a recunoscut vina si in afara de amenintari nu a facut niciun demers pentru "impacare". Dosarul a intrat in urmarire penala, a durat 4 ani dar in sfarsit a ajuns in instanta. Este la al treilea termen (maine) iar judecatoarea i-a spus sa aduca o hartie in care sa declare care au fost cheltuielile suferite ( a avut o fractura de umar care a necesitat operatie cu protezare, certificat iml cu 40 de zile de spitalizare). Sotul meu a declarat la ultimul termen ca nu are chitante pentru cheltuieli, drept pt care i s-a spus sa scrie aceasta cerere/declaratie. Cum sa formulez aceasta declaratie? Trebuie sa acopar daunele materiale (medicamente, pansamente, spagi - pt care nu exista citante :-) - taxiuri....) plus daunele morale pentru pierderea capacitatii de munca timp de 2 luni si sechele ulterioare... Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:47, 22 Noiembrie 2011
daca nu aveti documente care sa dovedeasca cheltuielile materiale nu cred ca le veti obtine de la inculpat. Iar daunele morale se acorda strict la aprecierea instantei.
puteti citi o decizie ICCJ in acest sens la urmatorul link: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut un accident. pieton. cum pot fi despagubit? papilon papilon Pe 18 iulie am patit un nefericit accident de circulatie , eu stationand langa motocicleta mea, in afara partii carosabile, de catre un sofer care a adormit ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier tatianatintisan tatianatintisan Buna seara, Sotul meu a fost victima unui accident rutier, era pasager in masina vinovatului, din accident s-a ales cu multiple fracturi ale fetei , ... (vezi toată discuția)
Accident auto danny_danutz danny_danutz Buna ziua as dori sa stiu si eu daca pot castiga bani macar sa imi platesc spitalizarea de pe urma unui accident auto in care nu sunt vinovat, celalalt sofer ... (vezi toată discuția)