avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Firma de cablu+tv+internet ma ameninta in continuare ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Firma de cablu+tv+internet ma ameninta in continuare cu judecata!

Azi iar am primit un telefon de la o doamna de la firma de cablu+tv+internet care m-a anuntat ca mi-a expirat timpul si eu tot nu am platit la ei nimic. Este vorba de contractul meu de cablu, internet si telefonie incheiat cu ei in 30 ianuarie 2008. De atunci a durat vreo 40 de zile pana au venit cu instalarea, eu i-am asteptat linistit stiind ca facturarea se face dupa ce am serviciile functionale.Au venit, au instalat. Mentionez ca am avut 3 luni gratuite la toate serviciile ca pe vremea aia erau foarte "in favoarea clientului".Dupa cateva luni in care nu am primit nicio factura am mers la sediu si i-am intrebat cat am de plata. Mi-au raspuns ca nimic si sa stau linistit ca facturi o sa vina....Dupa vreo 6 luni mi s-au oprit serviciile, am fost la sediu pentru ca tot nu aveam facturi si mi-au zis ca am de plata vreo 450 lei...Nu mi-a picat prea bine si le-am zis ca vreau sa reziliez contractul pentru ca nu am de unde sa le dau eu atatia bani ( aveam 18 ani pe vremea aia). Mi-au raspuns ca il pot rezilia daca platesc asta si inca o taxa de reziliere. Nu am avut acesti bani si am lasat-o asa....Acum 2 saptamani m-au sunat prima data si mi-au zis ca am o restanta la ei pentru care ma vor da in judecata daca nu o achit pana la 19 nov 2011...Am aflat ca daca e trecuta de 3 ani se prescrie si nu am mai bagat problema asta in seama...Azi m--au sunat iar si mi-au zis ca dosarul meu va fi inaintat spre instanta. Doamna de la capatul firului nu imi spune cum o cheama si nici ce suma am de plata, in schimb m-a avertizat ca am facturi si mai recente de 3 ani si voi plati si ce am de plata si penalitati si cheltuieli de judecata...In prezent nici nu mai locuiesc la adresa respectiva si din ce am inteles din contract era valabil 2 ani iar daca firma considera ca merita reinnoit o vor face fara sa ma anunte.Practic ma gandesc acum ca ei au reinnoit acel contract pana in ziua de azi desi nu au vazut niciun ban de la mine. In alta ordine de idei cu ce drept imi cer ei bani pe ceva ce din punctul meu de vedere nu mai exista? Cata nesimtire pot avea sa-mi tina atatia ani contractul si acum sa ma sune ca am sa le dau "nu stiu cati bani"?? Am nevoie de niste sfaturi ca nu mai stiu in ce directie s-o apuc...Va multumesc anticipat tuturor celor care imi vor da un raspuns! Numai bine!
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: CoZMain , utilizator 16:21, 21 Noiembrie 2011
S-o luam cu inceputul!
1. In 2008, fiind major, ai incheiat pe numele tau un contract de telefonie cu firma, pentru care aveai gratuitate 3 luni; dupa cca. 6 luni, ti-au fost taiate serviciile furnizate, probabil pentru neplata facturilor emise; la momentul acela ti s-a adus la cunostinta faptul ca ai avea de plata o suma de 450 lei;
2. Recent te-au sunat sa-ti aminteasca de neplata unor facturi , fara a te incunostinta despre ce suma este vorba si ti-au pus in vedere un terme, inteleg eu, foarte scurt, respectiv 19.11.2011; ulterior, constatand neplata, te-au anuntat ca te vor da in judecata.
3. Viata-i ciudata, tinerete! Cand semnezi un contract, il citesti!
Acum, iti sugerez sa-i lasi sa te dea in judecata sa vezi ce sume iti sunt imputate si din ce perioade. De asemenea, te sfatuiesc sa urmaresti tu pe site-ul Ministerului Justitiei, la judecatorie, cand apare numele tau si la ce numar de dosar.
In functie de ceea ce ei invoca, solicita si tu sa-ti faca dovada comunicarii facturilor fiscale in discutie, a oricaror notificari ce ti-ar fi fost transmise in aceasta perioada si invoca prescriptia! Ramane de vazut ce se va intampla.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
Ares-3, moderator
Atunci voi sta cu ochii pe site sa vad daca ma vor da in judecata...Presupun ca cea mai proasta idee care imi poate trece prin cap e sa nu ma prezint...Ma pot baza pe un avocat din oficiu? Pun intrebarea asta pentru ca nici nu stiu cum arata o sala de judecata in interior...Eu stiu ca de la inceput nu am procedat corect...dar nici ei...toti banii odata nu i-am putut plati...daca imi veneau facturile luna de luna era mai simplu dar nu mai are niciun sens acum...O sa vad ce se intampla...Multumesc mult! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema cu un vechi contract rds rcs CoZMain CoZMain Salutare! Ieri am fost sunat de compania rds sa ma anunte ca am de plata o suma, nu am aflat cat, la ei din anul 2008 iar daca nu o platesc ma vor da in ... (vezi toată discuția)
Probleme companie cablu si internet cosminsalagean cosminsalagean Cer sfatul in legatura cu o problema pe care o am si de un an de zile nu am reusit sa o rezolv. In luna mai a anului 2010 a venit un baiat la mine la usa si a ... (vezi toată discuția)
Actionarea in judecata a unei companii walter67 walter67 Buna ziua! Voi expune mai jos cazul meu care, cred eu, nu e iesit din comun, deaceea sper ca daca cineva s-a intalnit in practica cu asemenea situatie, va rog ... (vezi toată discuția)