avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... vanzare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

vanzare auto

am vandut unui cetatean o masina, am facut contract v-c, fisa imatriculare, adev de la fisc numai ca acesta nu a inmatriculat-o si a vandut-o mai departe fara acte, acum m-a contactat noul proprietar ca ar vrea sa inmatriculeze masina si nu stie cum, ce e de facut? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 10:23, 22 Noiembrie 2011
Dvs. ati vandut masina cu acte in regula. Nu aveti nicio vina ca noul proprietar nu a inmatriculat-o si a vandut-o fara acte mai departe.

Dar, daca vreti sa il ajutati, atunci puteti face actele dvs. direct cu acea persoana.

Dar, este si riscant.
Nu aveti cum sa-l ajutati, nu mai sunteti proprietarul masinii. Pe certificat s-a notat catre cine ati instrainat-o, ati radiat-o fiscal.. adica de la data de.. nu mai sunteti proprietar, legal n-o mai puteti " vinde" inca o data..
N-au decat sa se descurce intre ei.
Solutia pentru rezolvarea problemei este urmatoarea:
Persoana care a cumparat de la Dvs. trebuie sa inregistreze autot. pe numele sau la fisc, sa achite impozitul pe autot. aferent perioadei in care a detinut autot. (de la data cumpararii de la Dvs. pana la data vanzarii catre noul cumparator) si sa elibereze noului cumparator fisa de inmatriculare a autot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , am și eu următoarea întrebare, am cumpărat un ... Brckbrasov Brckbrasov Buna seara , am și eu următoarea întrebare, am cumpărat un autoturism de la cineva care se ocupa cu vânzări/ cumpărări auto proprietarul din acte i a ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism Myhai007 Myhai007 Buna ziua, nepricepandu-ma in ale vanzarilor si cumpararilor de masini si neavand pe nimeni care sa ma indrume am si eu urmatoarele nelamuriri: 1. As dori ... (vezi toată discuția)
Am gresit eu cu ceva...? draghicicristian draghicicristian In 2010 am vandut masina unui domn. Cu vanzare-cumparare, am platit restanta la fisc, nu mai figurez cu ea pe numele meu. Am toate hartiile. Am facut toate ... (vezi toată discuția)