avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actiuni/dividente
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actiuni/dividente

Am si eu o intrebare:
Daca o persoana fizica are actiuni la o firma , care are profit, este legal sa i se spuna ca nu poate primi dividente pe acele actiuni , pentru ca profitul a fost reinvestit? acest fapt repetanduse ani la rand?

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:52, 22 Noiembrie 2011
Este legal in masura in care majoritatea actionarilor au decis astfel. Dupa determinarea profitului intr-o societate pe actiuni, actionarii sunt chemati sa decida destinatia lui. Daca majoritatea (50%+1actiune) decide alocarea lui ca profit reinvestit atunci nu se distribuie dividende. Ca actionar aveti dreptul de a va exprima votul proportional cu actiunile detinute, de a fi chemata la Adunarile Generale ale actionarilor si in acelasi timp aveti dreptul de a fi informata in legatura cu aceste hotarari.
Faptul ca profitul e reinvestit, pentru dumneavostra ca mic actionar, la prima vedere poate fi o pierdere, dar privind pe termen lung, reinvestirea duce la dezvoltarea si modernizarea fabricii si automat cresterea valorii actiunilor pe piata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende mom mom Sunt actionar la o SC din care am plecat cu 10 ani in urma. De atunci n-am mai fost chemat nici la AGA si nici nu mi s-au mai dat dividende pe motiv ca AGA a ... (vezi toată discuția)
Impartirea dividendelor mariamem mariamem Suntem 2 actionari intr-o firma care detinem cate 25 la suta din actiuni, iar al treilea asociat detine 50. Asta inseamna ca el este actionar majoritar si el ... (vezi toată discuția)
Drepturile actionarilor ContSters48380 ContSters48380 Buna ziua, Eu sunt actionara la o firma infiintata de fostul meu socru. Sa va spun pe scurt problema mea: in asteptarea hotararei judecatoresti de ... (vezi toată discuția)