Am si eu o intrebare:
Daca o persoana fizica are actiuni la o firma , care are profit, este legal sa i se spuna ca nu poate primi dividente pe acele actiuni , pentru ca profitul a fost reinvestit? acest fapt repetanduse ani la rand?
Este legal in masura in care majoritatea actionarilor au decis astfel. Dupa determinarea profitului intr-o societate pe actiuni, actionarii sunt chemati sa decida destinatia lui. Daca majoritatea (50%+1actiune) decide alocarea lui ca profit reinvestit atunci nu se distribuie dividende. Ca actionar aveti dreptul de a va exprima votul proportional cu actiunile detinute, de a fi chemata la Adunarile Generale ale actionarilor si in acelasi timp aveti dreptul de a fi informata in legatura cu aceste hotarari.
Faptul ca profitul e reinvestit, pentru dumneavostra ca mic actionar, la prima vedere poate fi o pierdere, dar privind pe termen lung, reinvestirea duce la dezvoltarea si modernizarea fabricii si automat cresterea valorii actiunilor pe piata.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Dividende
mom
Sunt actionar la o SC din care am plecat cu 10 ani in urma. De atunci n-am mai fost chemat nici la AGA si nici nu mi s-au mai dat dividende pe motiv ca AGA a ... (vezi toată discuția)