Am o nelamurire,acum ca s-au scos cartile de munca unde se mai trec cursurile si specializarile facute?Eu am terminat facultatea si am anuntat la munca ptr a se trece in cartea de munca(sau unde se trec acum ca s-au scos cartile) insa mi s-a spus ca nu se mai trec nicaieri.As dori sa stiu daca sunt obligati cei de la firma(resurse umane)sa-mi treaca undeva studiile sau e adevarat ca nu se mai trec.
1. De ce doriti neaparat sa se inregistreze undeva studiile, la ce va foloseste aceasta inregistrare?
2. Cand vreti sa dovediti ce studii aveti aratati actele de studii sau copii dupa ele.
Cartile de munca nu se mai folosesc.
In dosarul personal trebuie sa depuneti copii de pe actele de studii.
La calculul vechimii in munca nu se iau in considerare. La momentul pensionarii veti depune adeverinta care va completa vechimea, perioada studiilor fiind considerata stagiu asimilat..
Problema mea este daca in urma studiilor mi se poate schimba incadrarea din muncitor necalificat in muncitor calificat.Daca firma nu-mi recunoaste faptul ca eu am acum studii superioare(implicit calificare)eu ce pot face?Ar mai fi un aspect:firma a trimis oameni la specializare dar nu le schimba incadrarea de la muncitor necalificat la muncitor calificat pe motiv ca nu se mai trec in cartile de munca.Este normal?
Va trebui ca firma sa aibe un post vacant conform pregatirii dv. sau sa va gasiti la alt angajator postul adecvat. Faptul ca ati absolvit studii superioare nu obliga angajatorul sa va schimbe functia daca nu are post liber in organigrama.
Stabilire nivel salar
ametist
Daca am un angajat care nu are bacalaureatul dat, dar are un curs facut de "TEHNICI DE COMERCIALIZARE MARFURI" cu durata de 30 ore la Camera de Comert, pe ce ... (vezi toată discuția)