avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Certificat de calitate produse finite - Procedura ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Certificat de calitate produse finite - Procedura obþinerii acestuia ºi organul emitent

cine poate sa ma ajute ?
Sunt un mic intreprizator si as vrea sa-mi deschid o hala de productie boltari si pavele .
De unde pot sa-mi scot certificate de calitate pentru produsele finite si de ce anume am nevoie
Firma este in judetul Timis
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
stelyy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:09, 22 Noiembrie 2011
Trebuie sa luati legatura cu un organism notificat pentru evaluarea conformitatii produselor pentru constructii (folositi sublinierea ca sa cautati pe net care sunt organismele notificate; eu in judetul Timis nu am gasit, doar in Bucuresti).

Aveti de parcurs niste etape:
- in primul rand trebuie alcatuiti o documentatie care sa contina date despre produs, procesul de fabricatie si sistemul de management al calitatii aplicat in firma dvs. Aceasta este, in opinia mea, cea mai grea etapa, insa odata ce va alegeti o firma ei va vor indruma cu siguranta;
- odata alcatuita documentatia, depuneti cererea pentru certificare ;
- se vor efectua incercari in laboratoare acreditate, procesul de fabricatie si produsul finit vor fi auditate; abia dupa parcurgerea acestor etape produsul va fi certificat si il veti putea comercializa.

Un contract de certificare produs se incheie de regula pe 5 ani, perioada in care se asigura certificarea produsului (in primul an) si supravegherea periodica a procesului de fabricatie in urmatorii 4 ani. Dupa 5 ani va trebui sa reinnoiti certificarea.

Certificarea este destul de costisitoare, dar probabil deja stiti deja acest lucru :luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marcaj ce nidac nidac Daca un client imi solicita un produs pentru care nici un organism de certificare intern nu poate efectua incercarile in vederea aplicarii marcajului CE, pot ... (vezi toată discuția)
Vreau sa produc cateva produse/suplimente pentru sanatate stk.dstr stk.dstr Buna ziua, Vreau sa produc cateva produse/suplimente pentru sanatatea sexuala a barbatilor sub forma de pastile, miere si/sau magiun. Care este procedura ... (vezi toată discuția)
Plata in avans SashaVDK SashaVDK Buna seara, In 2008 eram in ultimul an de mandat de primar si am vrut sa facc o lucrare cu pavele in localitate.Un consilier mi-a spus ca stie o firma in ... (vezi toată discuția)