Buna ziua! Sunt asociat unic la un SRL. Luna aceasta am primit de la Casa de Asigurari de Sanatate o hartie prin care ma anunta ca trebuie sa le platesc contributie pentru dividende din anii 2006 -2007 august. Precizez ca in aceea perioada eu nu am incasat /ridicat dividente, adica au fost distribuite dar nu le-am incasat, au ramas in firma. In perioada aceea eram si in concediu pentru cresterea copilului pana la doi ani. Intrebarea mea este daca trebuie sa platesc ceva pentru acele dividente, tinand cont si de faptul ca au trecut 5 ani ,respectiv 4 -se pot prescrie ? Cei de la Adm . Financiara mi-au spus ca in lege se face referire la veniturile realizate, deci trebuie sa platesc, chiar daca nu am ridicat dividendele. Este vorba de o suma mare. Va multumesc!!
Daca ati fi intentionat sa lasati dividendele(banii) in firma, nu mai trebuia sa se faca repartizarea de dividende. Asa, pentru acei bani, chiar daca nu i-ati ridicat, pentru ei s-a platit impozitul pe dividende si astfel apareti la finante ca ati avut in acea perioada un venit de acea forma.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Repartizare dividend
ella2389
Buna.
Vreau sa repartizez dividende, am inteles ca se face pe baza hotararii adunarii generale. Intrebarea este, pot repartiza oricand dividende daca tocmai ... (vezi toată discuția)
Dividende 2016
cristipetre
persoana fizica care are venit din dividente plateste impozit pe venit ?
ce impozit platesc la dividentele anilor anteriori 2010- 2015 daca urmeaza sa le iau ... (vezi toată discuția)