avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare materiale consumabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare materiale consumabile

Buna ziua.As avea o nelamurire.Pentru o societate comerciala care practica comertul cu amanuntul(restaurante),cheltuielile cu produsele de curatat(axion,clor, detergenti) si consumabile(foli aluminiu, plastic, h.igienica, servetele) le inregistrez direct pe contul 6028 deoarece se dau in consum imediat, nu se stocheaza.E corect asa?:">
Cel mai recent răspuns: magnectical , utilizator 15:20, 22 Noiembrie 2011
Receptie + bon de consum. Efectul e cam acelasi. Totusi trebuie intai receptionate
Eu m-am gandit si la varianta de a le trece direct prin contul 604.Ce spuneti?
Nu cred ca se incadreaza la materiale nestocate. Nu se consuma pe loc. Detergent mai ramane si pe maine etc. :)
Va multumesc pentru lamuriri.O zi buna in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contul 3021 si 3028 georgianan georgianan Poate cineva sa ma ajute cu o lamurire?am cautat pe internet, dar nimic ce ma intereseaza.....care este diferenta dintre cele 2 conturi?...ex: hartie, pixuri, ... (vezi toată discuția)
Bonurile de benzina si motorina - cont 604 chelt privind mat nestocate miraj miraj bonurile fiscale de la PECO ptr motorina alimentata pe masina firmei in contabilitate le dau pe contul 604 - chelt privind mat nestocate si nu mai fac NIR , ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli materiale nestocate constanta.sandu constanta.sandu Buna ziua. Am o firma de prestari servicii xerox. Cheltuielile cu hartia, dosare tus le trec pe cheltuieli materiale nestocate ma intereseaza daca,este ... (vezi toată discuția)