avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

la un meci de fotbal unde eram prezent in calitate de arbitru asistent ( tusier ) am fost lovit cu piciorul in copsa si amenintat de catre un jucator de fotbal dupa care am renuntat sa mai arbitrez datorita durerii in coapsa si fricii . mentionez ca nu am certificat medico-legal si am depus o plangere la parchetul judecatoriei. Ulterior am primit o instiintare de la parchetul judecatoriei cum ca plangerea mea a fost trimisa unei sectii de politie pentru a efectua cercetari sub aspectul savarasii infractiunilor de loviri si alte violente si amenintare. eu am doi martori care au vazut totul . ce sanse am ca cel in cauza sa fie cel putin amendat ?

2. cel ce m-a lovit si amenintat este in acelasi timp si politist de frontiera . ce implica lucrul asta pentru el ? ar putea avea probleme la servici din cauza asta ?

Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
Vasilateanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: kata83 , utilizator 12:30, 7 Decembrie 2011
Incadrarea juridica pt fapta respectiva se face dupa numarul de ingrijiri medicale stabilite de medicul legist prin intocmirea certificatului medico-legal. Ar trb sa precizati data cand a fost comisa agresiunea, daca mai exista leziuni vizibile. Nu aveti nici un act medical care sa ateste ca ati fost victima unei agresiuni ? Cu martorii nu puteti dovedi decat starea de fapt, dar pentru o corecta incadrare juridica a faptei aveti nevoie de acte medicale. Rezolvati intai aceasta problema, dupa aceea se poate discuta despre situatia agresorului.
Nu am niciun act medical cu privire la aceasta . practic agresiunea s-a produs acum aproape o luna si la momentul respectiv durerea a fost doar de cateva ore , ne avand urme sau altceva , doar ca nu mai putea alerga din cauza durerii :)
Am inteles. Din punct de vedere penal, in aceasta situatie, nu vad o rezolvare. Erati acoperit de lege in cazul in care ati fi ripostat aflandu-va in stare de legitima aparare. Din punct de vedere contraventional ar fi trebuit sa anuntati organele de politie care ar fi constatat pe baza declaratiilor martorilor comiterea faptei si i-ar fi aplicat o amenda, probabil. O zi buna.
salutare....as avea si eu nevoie de cv sfaturi...in urma cu 2 luni am fost agresat la o discoteca , in sesnsul ca am fost batut de vreo 10 - 15 indivizi pana m au lasat inconstient..mi am scos certificat medico-legal (14 - 15 zile de ingrijiri medicale)..la o luna si jumatate dupa incident am depus plangere..am luat si trei martori cu mn si am relatat in amanunt tot ce s a intamplat acolo..dintre cei 10 - 15 nu cunoastem decat unul , caruia ii stim si numele si pe care pe care l am identifica si dintr o poza ..restul in schimb nu i stim , aflandu ne in acea discoteca pt prima data. agentul care se ocupa de caz ne a spus ca va trebui sa recunoastem noi din ceilalti.. au spus ca se vor interesa daca exista inregistrari video din acea seara ..ulterior , la 2 saptamani , i am contactat , curios fiind daca au mai aflat ceva , la care agentul respectiv mi a spus ca cei de la discoteca nu mai au inregistrarile deoarece s au sters dupa o luna de zile si ca pe acela care l stim noi l au arestat , probabil pt alte infractiuni... ce ma sfatuiti sa fac in continuare? pt ca am impresia ca ma cam duc cu vorba. P.S Vreau sa le cer si daune morale...o zi placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala Vasilateanu Vasilateanu La un meci de fotbal unde eram prezent in calitate de arbitru asistent ( tusier ) am fost lovit cu piciorul in copsa si amenintat de catre un jucator de fotbal ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica IRelu IRelu Buna ziua! As dorii sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: Pe data de 2 mai 2010 pe la ora 03:15, intorcandu-ma acasa de la prietena mea, am fost ... (vezi toată discuția)
Lovituri si alte violente Simica Simica Buna ziua .Am fost lovit de mai multe persoane cu bate fara motiv am certificat m.l. cu zile de ingrijiri sub 20 cu toate ca au trecut mai multe luni ... (vezi toată discuția)