avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LUCRU IN SCHIMBURI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LUCRU IN SCHIMBURI

Buna seara,


Am o intrebare referitoare la lucru in schimburi.
O persoana care are copil minor,sotul si sotia lucreaza intr un singur schimb dar ture inverse,poate fi obligat sa lucreze in schimburi (1 si 2)....?Sau exista o lege care sa reglementeze acest aspect?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaibocancea , utilizator 22:14, 22 Noiembrie 2011
Nu exista.
Vreti sa comentam cum era pana in dec.1989? Ce ar fi in neregula?
Pai ,ideea ar fi ca am un coleg care este in aceasta situatie...dar am si un sef de sectie care pentru faptul ca au refuzat sa semneze un contract de garantie {(motivind art.10 din legea 22/1969......,,exceptia bunului dat spre folosinta pentru indeplinirea atributiunilor de servici"} procedeaza la trecerea in 2 schimburi,colegul lucrind pina acum unsingur schimb (2) si tura inversa cu sotia ptr a putea fi in permanenta cineva cu copilul,iar sotia lucreaza doar un schimb (1) fiind invatatoare.
Este acordul stabilit intre angajator si salariat pentru a fi in permanenta cineva cu copilul.
Daca se considera lezat in drepturile sale se poate adresa ITM.
Am inteles..va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de lucru al bugetarilor Laryssimo89 Laryssimo89 Lucrez in doua schimburi...8-16 si 14-22...angajatorul poate modifica programul astfel incat sa lucrez schimbul 1 in loc de schimbul 2 si invers? Adica daca ... (vezi toată discuția)
Timp de odihna micro40 micro40 Buna ziua. as dori sa stiu care este timpul de odihna dupa 8 ore de munca , timp in care eu nu pot fi chemat din nou la munca. Mentionez ca lucrez in ture de 8 ... (vezi toată discuția)