avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... deducere cheltuieli achizitionare spatiu cabinet
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

deducere cheltuieli achizitionare spatiu cabinet

in 2009 am cumparat spatiul de la primariie .cum pot sa-l deduc mai rapid
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 08:06, 23 Noiembrie 2011
Utilizarea regimului de amortizare accelerată se aprobă de către direcţia generală a finanţelor publice şi controlului financiar de stat, la propunerea consiliului de administraţie al agentului economic sau a responsabilului cu gestiunea patrimoniului.
Amortizarea accelerată - constă în includerea, în primul an de funcţionare, în cheltuielile de exploatare a unei amortizări de până la 50% din valoarea de intrare a mijlocului fix respectiv.

Amortizările anuale pentru exerciţiile următoare sunt calculate la valoarea rămasă de amortizat, după regimul liniar, prin raportare la numărul de ani de utilizare rămaşi.
Gasiti amanunte in Legea nr. 15 din 24/03/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizarea accelerata Milioaralau Milioaralau Cum se aplica amortizarea accelerata? Si cand? Doar in primul an de la intrarea imobilizarilor in patrimoniu, sau se poate si in exercitiile financiare ... (vezi toată discuția)
Amortizarea mijoacelor fixe buligaramona buligaramona care este valoarea pe 2005 a amortizarii mijloacelor fixe 15.000.000 sau 18.000.000 (vezi toată discuția)
Amortizare program informatic modimpex modimpex buna ziua! am achizitionat un program pentru contabilitate in 09 2010, in valoare de 440 lei. in luna urmatoare am amortizat accelerat 681=280 440. in ... (vezi toată discuția)