avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizarea mijoacelor fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizarea mijoacelor fixe

care este valoarea pe 2005 a amortizarii mijloacelor fixe 15.000.000 sau 18.000.000
Cel mai recent răspuns: MIRELA BEJAN , Consultant fiscal 10:49, 11 Mai 2005
15.000.000 este valoarea de la care un mijloc daca indeplinete cumulativ si conditia de a putea fi utilizat mai mult de un an este considerat mijloc fix.Amortizarea se calculeaza liniar, accelerat sau degresiv tinand cont de durata de utilizare a mijlocului fix respectiv potrivit Catalogului mijloacelor fixe in vigoare.Cred ca faceti o confuzie intre valoarea de la care ti se da dreptul sa inregistrezi un mijloc fix si amortizare care reprezinta cu totul altceva.
In concluzie incepând cu data de 1 ianuarie 2004 valoarea de intrare a mijloacelor fixe, stabilita în conditiile art. 3 alin. 2 lit. a) din Legea nr. 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale si necorporale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, este de 15.000.000 lei.

Mirela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizarea accelerata Milioaralau Milioaralau Cum se aplica amortizarea accelerata? Si cand? Doar in primul an de la intrarea imobilizarilor in patrimoniu, sau se poate si in exercitiile financiare ... (vezi toată discuția)
Amortizare program informatic modimpex modimpex buna ziua! am achizitionat un program pentru contabilitate in 09 2010, in valoare de 440 lei. in luna urmatoare am amortizat accelerat 681=280 440. in ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli achizitionare spatiu cabinet sirbubiancadelia sirbubiancadelia in 2009 am cumparat spatiul de la primariie .cum pot sa-l deduc mai rapid (vezi toată discuția)