avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de crestere a copilului

Buna,
Sunt angajata de 12 luni intr-o firma de arhitectura. Pentru a imi efectua stagiul obligatoriu in vederea obtinerii dreptului de semnatura ar trebui sa mai lucrez 12 luni. M-ar interesa daca in cazul unei sarcini as putea sa beneficiez de concediul de 126 de zile pentru nastere, apoi sa lucrez inca trei luni pentru a imi termina stagiatura, si abia dupa cele trei luni sa intru in concediu de crestere a copilului de 2 ani. Este posibil asa ceva? sau trebuie imediat dupa concediul de nastere sa imi iau concediul de crestere a copilului?

Multumesc mult,
Laura
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 23 Noiembrie 2011
Este posibil sa faceti asa ceva ... obligata era sa efectuati cele 42 de zile de concediu postanatal ... cand doriti sa intrati in CCC este optiunea dvs , dar numai dupa efectuarea concediului postnatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa intru in concediu crestere copil, eu tatal ? leoo leoo Buna ziua! Sunt angajat la o Asociatie de 3 ani si as vrea sa intru in Concediu crestere copil de 1 an cu 85% din salariu. Mi s-a nascut copilul pe data de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Porumbdiana Porumbdiana Din cele 126 de zile de concediu de maternitate pot sa iau doar 120? Am avut 31 prenatal si pana la 120 postnatal.si nu as vrea sa le mai iau pe cele 5 ramase ... (vezi toată discuția)
Indemnizație crestere copil lisa-monica lisa-monica Buna seara. Lucrez pe 4 ore dar sunt si studenta. Pot renunța la servici pt a primi indemnizatia crestere copil (ca urmare a faptului ca sunt studenta) de la ... (vezi toată discuția)