avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plingere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plingere penala

Buna ziua,
ma puteti ajuta va rog cu un model de plingere penala, deoarece sunt noua pe acest post si am fost pusa sa redectez una. este vorba de o societate care a emis niste facturi in numele firmei mele si au scos bani din firma iar cind ne-am prins in colaborare cu un lucrator din firma noastra ne-au bagat o fila cec in banca pe care noi am refuzat. cred ca am fost destul de explicita si sper sa ma ajutati.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionela_mc , utilizator 14:04, 24 Noiembrie 2011
Stimata doamna, sunteti cumva consilier juridic in acea firma sau sunteti avocat ca sa redactati dvs o astfel de plangere? Daca nu, atunci cine poate veni cu o asemenea pretentie la dvs? Astfel de plangeri se fac de catre juristi, cunoscatori ai dreptului penal si nu numai, nu e o plangere pt furt sau pt o lovire. Speta poate fi mai complicata, asadar trebuie sa faca aceasta plangere cineva care stie toate detaliile spetei si cine are cunostinte juridice, poate fi vorba de inselaciune, delapidare, abuz in serviciu etc.
Dumneavoastra puteti cel mult sa va duceti la politie si sa povestiti ce s-a intamplat, dar tot va fi nevoie de un avocat.
Ca sa nu credeti ca nu dorim sa va ajutam, asa arata un model de plangere:


Domnule Prim Procuror,


Subsemnatul................................,domiciliat in....................,str..............nr.............bl............,sc...............et...............ap..........,sectorul/judetul............., CNP…., in calitate de ...............
formulez prezenta :

PLANGERE PENALA

impotriva numitului :..............................,domiciliat in...................,str...................nr......bl..........et..........,ap..........,sector/judet......... ,

pentru savarsirea infractiunii de [exemplu: furt simplu, infractiune prevazuta si sanctionata de art 208 Cod penal] .

IN FAPT :

Prezentati putin situatia si spuneti ce fapte s-au savarsit, in ce modalitate, mai exact, povestiti ce vi s-a intamplat.

[...]



Mentionati daca doriti sa va consituiti parte civila cu suma de….., pt prejudiciile materiale si morale suferite si de asemenea pt cheltuielile de judecata.

IN DREPT:
Imi intemeiez actiunea in conformitate cu disp.art.208 Cod penal si art 222 C.pr.pen

PROBE: (acte, martori etc)

Semnatura.......
data................





Domnului Prim Procuror al Parchetului de pe langa...............







Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
ContSters178374, utilizator
Multumesc mult.
am explicat si eu patronilor dar a spus ca pina vin avocatii eu sa formulez plingerea si ne avind cunostinte juridice am apelat la dumneavoastra.
mi de multumiri si scuze daca am deranjat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de plangere penala - cec fara acoperire Raluca Trenca Raluca Trenca Buna ziua, As dori daca se poate un model de plangere penala pentru infractiunea de inselaciune - CEC fara acoperire. nu am studii de specialitate si ... (vezi toată discuția)
Fila cec anulata melyse01 melyse01 Vreau sa fac o plangare penala impotriva unui client care mi-a dat pentru marfa ridicata o fila CEC anulata fiind si in interdictie bancara. Ma puteti ajuta cu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cecuri in alb fara acoperire lucretzia2004@yahoo.com lucretzia2004@yahoo.com un beneficiar de al societatii ne a emis un cec in alb,ulterior noi am introdus cecul il banca, fiind refuzat la plata din motivul lipsei totale de disponibil, ... (vezi toată discuția)