avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare -cumparare pe numele unui minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare -cumparare pe numele unui minor

Buna ziua.As vrea sa stiu daca parintii mei pot face un contract de vanzare -cumparare pt.o casa pe numele copiilor mei,care sunt minori.
Cel mai recent răspuns: bjrvictor , utilizator 14:40, 12 Ianuarie 2012
Puteti face credit prin programul prima casa. Nu conteaza ca aveti un copil proprietar al unui imobil
dar copilul are abia 7 ani , nu conteaza si varsta?
Dvs trebuie sa dati declaratie ca nu ati avut un alt imobil si ca nu aveti, nu are legatura cu copilul cu varsta copilului si cate imobile are.

nu, nu conteaza varsta.
trebuie sa va adresati instantei de tutela cu o cerere pentru numirea unui curator in scopul incheierii actului de vanzare-cumparare si eventual pentru acceptarea unei donatii banesti anterior vanzarii.
multumesc pt. toate raspunsurile, sunte-ti f. buni, acum am reusit sa imi fac o idee despre ce si unde sa merg . multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa copilului minor angelmarian angelmarian pot trece o locuinta pe numele copilului minor(3 ani),cu un contract de vanzare-cumparare sau prin donare de la o matusa? daca parinti au datorie de exemplu ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ceaunica ceaunica Buna ziua, vreau sa cumpar un apartament pe numele fiului meu care este minor (in speta are 17 ani). Cum procedez? (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare in favoarea unui minor? Claudia Claudia Claudia Claudia Mama vrea sa lase apartamentul fiicei mele minora.Cum trebuie procedat (vezi toată discuția)