avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... somatie de plata service auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

somatie de plata service auto

Buna ziua,in data de 28.06.2011 unul din autovehiculele societatii a fost implicat intr-un accident auto.Am mers la firma de asigurari,am deschis dosarul de dauna dupa care am mers impreuna cu asiguratorul la service-ul auto pentru a face constatarea.Asiguratorul a notat absolut toate daunele vizibile la masina dupa care am predat cheile si talonul reprezentantului service.La circa 2-3 saptamani am fost sunat insistent de patronul service-ului care ma ruga sa merg sa semnez si stampilez niste documente de intrare a masinii in reparatie(intrucat eu sunt proprietarul) pentru ca are un control de la RAR.In ziua respectiva nu am putut ajunge insa a doua zi la insistentele acestuia m-am deplasat la service si am semnat si stampilat documentul de intrare in reparatie al autovehicului.Toate bune si frumoase pana cand masina a fost reparata si am fost sunat din nou cand mi s-a adus la cunostinta faptul ca asiguratorul nu-si da acceptul de plata pentru reparatia masinii.Am tot incercat sa-mi recuperez masina intrucat aceasta facea parte dintr-un contract de transport si zilnic pierdeam sume importante pana ce intr-o buna zi la rugamintile mele patronul service-ului s-a induplecat si mi-a dat-o.Am fost pus sa semnez factura de reparatie si devizul.In acel moment am sunat brokerul care a a incheiat asigurarea care mi-a confirmat faptul ca pentru a depune documentele la asigurator,service-ul are nevoie de semnatura si stampila mea pe factura de reparatii si pe deviz.Dupa circa 1 luna de zile am primit din partea service-ului auto o hartie de la judecatorie cu termen pe 30.11.2011 unde sunt somat sa achit contravaloarea facturii intrucat aceasta este semnata si stampilata de mine.Precizez ca suma de pe deviz face mult mai mult de cat valoarea masinii.Ce pot face in aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 10:02, 6 Decembrie 2011
Extraordinar.... un caz tipic ...
Platiti un serviciu de care nu beneficiati. Nu are importanta ce poze a transmis brokerul.... e traba lui .... daca asta cred ei ca este frauda... sa va dea banii iar apoi sa il cerceteze pe broker. Daca se ajunge la a se face o legatura clara intre el si dumneavoastra de a frauda societatea atunci ... da... sa va cheme in judecata.
Pana la asta exista "prezumtia de nevinovatie".
Raportul de expertiza pe care l-au facut ce anume vrea sa demonstreze? Este adevarat ca este extrajudiciar dar ei sunt obligati sa va aduca la cunostinta concluziile acestui raport.
Puteti efectua si dumneavoastra un raport de expertiza extrajudiciara iar in cele din urma instantele de judecata solicita al treilea raport care este si cel concludent daca primele doua se contrazic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing - despagubire - asigurare Puff Daddy Puff Daddy Buna ziua, am cumparat un Camion prin leasing pe o perioada de 2 ani ... cu 3 luni inainte de terminarae leasing-ului camionul a fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)
Uniqa nu imi achita reparatia gina89 gina89 buna seara, am CASCO la UNIQA. am deschis dosar de daune si mi-am dus masina in service, la Midocar. Cei de la Midocar au facut reconstatare Midocar acceptul ... (vezi toată discuția)
Asigurare facultativa casco RamonaBianca RamonaBianca Sunt posesorul unei asigurari facultativa casco, am avut un accident , s-a stabilit constatarea initiala, si mi-a fost inaintata de catre asigurator suma de ... (vezi toată discuția)