avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de muncã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de muncã

Daca lucrez în media şi încă cei de la vechea firmă nu mi-au dat încetare a CIM ului, e k să semnez pe noua firmă care ne-a preluat contract de drepturi de autor?Precizez ca mai aveam un contract de Da uri cu alt[ firm[ care nu ne/a mai platit din septembrie 2010, dar nu am nici o încetare nici cu ei (i-am dat în judecată,dar am pierdut şi timpul în care puteam face recurs a trecut , din păcate nu am verificat poşta o vreme).S-ar putea sa fie ceva probleme daca semnez noul contract?DA urile cu firma noua care ne-a preluat de la firma cu care inca nu am incetat contractul CIM(chiar nu ne-au dat nici o decizie de incetare, nimeni nu stie nimic)?Astept raspuns urgent urgent cine stie ,va rog,maine ar trebui sa il semnez.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: danyforever , utilizator 15:52, 25 Noiembrie 2011
Daca va exprimati mai clar poate primiti si raspuns de la cineva.
Am contract pe o anumita firma CIM,firma respectiva nu ne-a mai platit din septembrie anul trecut asa ca i-am dat in judecata, e mai coplicat ca nimeni nu stie ce se intampla exact,pana si statele de plata la tribunal le-am depus nesemnate ,nestampilate pentru ca nu se mai poate folosi stampila cel putin asa sistine colegul care e in acceasi situatie ,dar care e nou sef pe statii locale.Am inteles ca o alta firma (nu conteaza de unde si ce firma)ne-a preluat,iar cu ei trebuie sa semnam contracte de drepturi de autor si nu CIM-uri,cel putin deocamdata.Pentru contractul CIM pe care inca il avem cu prima firma nu am primit nici o incetare nimic,iar de dat demisia nu ne-am dat -o nici unul(pe vechea firma ma refer, de la care am fost preluati ).Ce nu stim ,e in regula daca semnam DA(drepturile de autor) cu noua firma,nu vor fi probleme din moment ce lucram in acelasi loc si inca avem CIM uri cu cealalta firma?(vreau sa zic ca nici nu stim macar daca recuperam ceva dia urma de la firma cealalta, pentru ca e o mare incalcitura si noi suntem doar niste simplii angajati,e foarte aiurea cand tu mergi la lucru si nu iei banii,iar pe urma trebuie sa iti ceri in instanta ,dreptul,care e al tau pana la urma)Sper sa se inteleaga acum ceea ce am intrebat.
Pentru rezolvarea problemelor cu firma cu care ati avut CIM faceti o sesizare la ITM care va poate ajuta.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca-demisie adrian-girada adrian-girada lucrez la o firma de constructii din data de 1-10-2009 si acum o saptamana am hotarat sa plec la alta firma. cum pot semna un nou contract de munca avand in ... (vezi toată discuția)
Revisal hg500/2011 brinzaru brinzaru - In momentul transimerii noului Revisal datele incarcate trebuie sa fie cele din 01 august 2011 sau datele din momentul transmiterii? Mentionez ca toate ... (vezi toată discuția)
Incetare cim si drepturi salariale Roxy82 Roxy82 Buna ziua! Compania la care lucrez a cerut angajatilor sa semneze in alb (fara data, fara semnatura si nestampilata) cererea de incetare a CIM cu acordul ... (vezi toată discuția)