avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii neachitate la unitati non bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii neachitate la unitati non bancare

Buna ziua,
As avea si eu o intrebare legata de niste datorii ale fratelui meu care este decedat din octombrie 2008.
Inainte de nefericitul eveniment avea o factura neachitata la [editat] Romania de prin anul 2002, un credit (bani extrasi de pe un card) la [editat] Retail si un credit facut cu buletinul pentru achizitionarea unui TV prin intermediul [editat]. La [editat] nu a fost platita factura din anul 2002 iar la [editat] si [editat] nu a fost facuta nici o plata din mementul decesului.
Intrebarea mea este daca toate aceste firme sunt sub incidenta legii legate de prescrierea datoriile dupa o perioada de 3 ani? Precizez ca nu stiu daca [editat] sau [editat] sunt unitati bancare sau non bancare.

Multumesc anticipat pentru rabdarea acordata citirii acestui mesaj si pentru un raspuns.
Farfulea Andrei
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: FarfuleaAndrei , utilizator 17:05, 24 Noiembrie 2011
Este al fratelui meu.
Multumesc
Daca nu era, ati fi impartit (dvs ca frate si parintii dvs), mostenirea cu cumnata.
Daca au ramas ceva bunuri de valoare ( case, masini, terenuri etc) pot fi executate silit, daca nu puteti obliga in final ca asiguratorul sa plateasca.
Daca are ce pierde e in interesul cumnatei sa ajunga la o intelegere cu firma de recuperari si cu ajutorul rudelor sa plateasca esalonat
Precizez ca dupa deces nu a ramas nici un bun ca mostenire (absolut nimic gen: casa, masina, samd). Cumnata mea nu are nici ea nimic ca si proprietar, eu la fel. Cum se poate executa silit in cazul ajungerii la un proces? Sau mai bine zis cine va fi executat silit? Ea, eu sau parintii mei?

Multumesc anticipat?
Pt ca fratele a avut un copil, dvs si parintii nu-l mosteniti.
Pt a o putea executa silit pe cumnata, va trebui intai s-o actioneze in judecata. In cazul in care va fi obligata sa plateasca, i se va pune poprire pe salariu cand va avea, daca nu se prescrie pana atunci
Acum nu mai inteleg nimic! Prescrierea se poate aplica si la unitati bancare? Daca da, dupa cat timp si in ce conditii?
Dar daca o executa silit pe cumnata mea si se ajunge la concluzia ca nu are ce sa ia de la ea se poate sa incerce sa ii execute silit pe parintii mei?

Multumesc si imi cer scuze ca pun asa de multe intrebari dar chiar vreau sa inteleg totul in acest aspect.

Alte discuții în legătură

Poate plati si dupa moarte?? katy_nicu katy_nicu :( buna ziua.As avea nevoie de un sfat.Fratele meu a facut un credit la banca pt masina(10000ron),iar pe 30 august a decedat in accident de masina. acum banca ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unei locuinte cand ai datorii la banci vyctoras vyctoras Buna ziua ! As avea si eu o intrebare.....daca sunt dator la 2 banci si am credite restante( fiind bagat in baza de date ca si rau platnic) , daca la decesul ... (vezi toată discuția)