avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestare executare silita

Buna ziua,In anul 2008 am achizitionat in sistem lesing o masina la care am platit un avans si dupa 3 luni masina mi-a fost ridicata de firma de lesing pentru neplata a trei rate si acum 24-11-2011 am primit o instiintare de executare silita de la un executor judecatoresc pe numele meu ca am fost fidejusor in contractul incheiat ,Intre timp firma pe care o administram a intrat in procedura de radiere lal cererea ORC Dolj.Cum pot contesta aceasta procedura a executorului judecatoresc ?
Luati urgent legatura cu un avocat. La sumele astea, nu trebuie sa va faceti apararea singur.
Multumesc pt sfaturi.am luat astazi legatura cu un avocat si i-am inmanat toate documentele si m-am trezit si cu un cont blocat dimineata.Acum astept sa vad cam cat ma va costa acea suma ce trebuie depusa garantie pentru oprirea executarii pana la solutionarea contestatiei la executare .am inteles ceve in jur de 20% din suma.Din ce am discutat cu avocatul si i-am explicat situatia a acceptat sa imi faca doar intampinarile care le voi plati cu o suma modica,respectiv colile si de o cafea iar eu sa merg singur in sala ca nu imi permit sa al platesc.In ultima solutie al voi angaja dupa ce vad cum se pune problema dupa ce voi cere documentele de la leasing pentru a se vedea diferenta de la pretul de vanzare catre mine la cea de revanzare .Asta ma sfatuit.Sa nu facem contract pana nu vedem cum decurg lucrurile la primul termen la care el va fi in sala si poate fi angajat pe loc daca sunt probleme.Cam asta mi-a explicat avocatul si mi se pare ca este corect in ceea ce spune.
Instanta de judecata in vedere admiterii suspendarii executarii silite poate dispune plata unei cautiuni
a) de 10%, daca aceasta valoare este pana la 10.000 lei;
b) de 1.000 lei plus 5% pentru ceea ce depaseste 10.000 lei;


ar trebui sa mai discutati si cu un alt avocat.incercati sa atacati titlu

ceva nu este in regula cu faptele pe care le prezentati -ati achizitionat o masina in leasing,iar in urma faptului ca nu ati platit ratele va fost ridicata de firma de leasing.Executarea este pentru ca ati fost fidejusor= persoana care printrun contract de fidejusiune incheiat cu un creditor se obliga sa garanteze acestuia o anumita creanta ,executind el obligatia atunci cind debitorul principal nu o executa el insisi,deci ati acizitionat masina pentru dumneavoastra sau ati incercat sa ajutati pe altcineva


Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator


Am achizitionat masina pe firma care ma avea ca unic asociat,si administrator in 2008 si dupa 3 rate neplatite mi-a fost ridicata dupa alte doua luni de stat in garajul firmei de leasing a fost vanduta catre alt cumparator care a si achitat-o intre timp.Ei imi cer mie intreaga suma din contractul de leasing initial semnat cu mine + 50.000 ron penalitati la neplata facturilor .Masina costa 120.000 ron si acum vor 170.000 ron,dar ei din luna 11/2008 pana acum cateva zile nu si-au exprimat dorinta de recuperare a sumei prin emiterea facturilor catre mine sau firma si nici prin introducerea la plata a celor 60 de bilete la ordin lasate de mine la semnarea contractului de leasing.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Executare silita agri2015 agri2015 In 06.2006 am luat produse cu plata in rate si am fost creditat de un IFN cu suma de 1380 lei,cu plata a 27 rate lunare.In sep 2008 am terminat de platit ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare horni horni In anul 2005 am facut un contract de leasing pentru masina, contract ce urma a se incheia dupa 36 de luni. Intrucat in iulie 2007 nu am mai putut achita aceste ... (vezi toată discuția)
In cautarea unei solutii ... daca exista radu.popa radu.popa Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In anul 2008 am incheiat un contract de leasing pentru o masina in urmatoarele conditii: - pretul autoturismului nou - ... (vezi toată discuția)