avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine achita daunele din apartamentele locatarilor?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine achita daunele din apartamentele locatarilor?

Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de proprietari. Dar as vrea sa stiu cine achita daunele din apartamentele locatarilor avand in vedere ca, pentru a repara teava, se va sparge peretele (gresie, faianta) proprietarului la care se repara?
Asociatia de locatari mi-a comunicat ca nu este de acord cu achitarea acestor daune si va rog, in cazul in care Asociatia este cea care este obligata sa plateasca, sa-mi spuneti exact care sunt legile/actele/normele pe care trebuie sa le mentionez.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
nofret, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:31, 17 Februarie 2021
Asociatia de proprietari este formata din toti proprietarii din blocul respectiv, inclusiv si dvs.
Tevile comune sunt cele verticale din apartamente, deobicei la orice bloc accesul la ele este obligatoru ori de cate ori este nevoie sa se inspecteze starea lor, in oricare apartament exista la baii sau bucatarii o nisa(masca) unde sunt montate aceste tevi comune apa rece, calda si scurgerea wc. Aceasta nisa ( masca ) este proiectata pt, a fi demontabila in scopul de a se remedia defectiunile aparute , daca dvs. sau alt proprietar a zidito sau a placato cu faianta este problema dvs., dar nu o sa va desbagubeasca niciodata asociatia de proprietari si nici la un eventual proces nu ve-ti avea castig de cauza. In cazul in care nu sunteti de acord pt a se sparge ce ati zidit ,daca nu sunteti de acord cu accesul la tevile comune, asociatia va poate reclama la primarie ,la politie si in final la tribunal .

Repararea tevilor comune va fi achitata de asociatie ( adica de toti proprietarii din acel bloc )inclusiv si dvs.
Presedintele , administratorul sau un membru al comitetului ar trebui in numele tuturor proprietarilor sa ceara scuze pentru deranjul facut . Este un gest de politete.
Daca proprietarul are la pastrare cateva placi de faianta identice cu cele vechi, se vor inlocui si se va cauta ca aspectul ramas sa fie la fel ca cel dinainte.Daca nu, atunci se v-a cauta ceva asemanator a.i.omul sa ramana multumit.
Nu stiu dar oare numai eu vorbesc de politete ?. Vremuri oare apuse ?.:">
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
johnpescar, utilizator
Bună seara!Am și eu o mica problema cu asociația de proprietari.
Am făcut poteca timp de 2 ani până la asociația de proprietari sa schimbe țevile să facă ceva, deoarece se tot sparg țevile între apartamente,să facă ceva cu scurgerea pt ca toată apa vine la mine in chiuveta de la cei care stau deasupra mea menționez că stau la etajul 1,parterul este cu altă treabă sunt spatii comerciale.Am explicat de n ori problema mea,dar se pare că nu mă bagă în seamă.ce as putea sa mai fac in afara sa ii rog din suflet sa rezolve problema că nu mai pot,m-am saturat să plătesc decât eu desfundarea coloanei.Plus că de 2 luni nu am apa calda și răspunsul lor a fost simplu"nu își găsesc explicație de ce nu am apa calda".Am obosit să mă tot duc la asociația de proprietari și ei să își bată joc de mine.As dori să mă îndrumați unde as putea merge pt o reclamație,poate se sperie și ei puțin și rezolva problemele din blocul acesta?
Reclamatie puteti fac la primarie, conform art. 102 din legea 196/2018, pentru neindeplinirea atributiilor.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii parti comune la bloc Andrei177 Andrei177 La solcitarea administratiei de bloc s-a efectuat o reparatie la o teava de apa pluviala care trece prin ap. meu. Aceasta teava a fost mascata de un gheu de ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere apa wc stefanlupu stefanlupu Buna seara , ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa actionez.Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje la etajul 4.De cateva saptamani vin vecinii de la etajul 2 , ... (vezi toată discuția)
Responsabilite/despagubire proprietatea privata la lucrare teava comuna bogdanaav bogdanaav Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu urmatoarele aspecte: Teava comuna de apa calda de la baie s-a spart in dreptul apartamentului meu. Stiu ca cheltuielile ... (vezi toată discuția)