avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca

Sunt angajat in cadrul unei societati ce presteaza lucrarii pentru o alta societate.Firma la care lucrez lucreaza ca subcontractor pentru o alta firma.In fiecare zi transmitem pe fax si primim confirmarea ca a juns in regula catre firma cealalta o situatie de lucrari ce au avut loc sau mai bine zis au fost realizat cu o zi in urma.Aceste confirmari impreuna cu acel program realizat le detin in format electronic pentru ca eu ma ocup de aceasta procedura dar tot odata le si indosariez.Intrebarile mele sunt:
1 In cazul in care actionez angajatorul in judecata acele programr transmise pe fax impreuna cu confirmarea faxului si semnatura mea pe ele pentru ca eu le intocmesc,ar fi valabile ca proba in instanta
2 Aceste programe sunt valabile ca si proba in instanta numai in format electronic.
Pentru ca pe formatul electronic apare doar antetul firmei si normal daca este in format electronic nu o sa mai am confirmarea de primire si nici semnatura mea nu mai apare.
Va pun aceste intrebari pentru ca un weekend lucram sambatasi duminica iar weekend-ul urmator nu mai lucram si nu ne platesc zilele de sambata si duminica.
Pontajul in fiecare luna este cel normal de 176 sau 177 ore lucrate. Am intrat si in posesia ROI si nu este trecut nicaieri un astfel de program ,este programul cel normal de 176 de ore.Daca are cineva vreo idee ce documente ar trebui sa mai detin ii rog sa dea un raspuns.Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 24 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Pai asta este problema nu am incredere in ei si as dori sa actionez in judecata firma pentru a-mi recupera banii.Sincer nu stiu daca o sa-mi dea castig de cauza la cat de bine isi fac traba institutiile statului dar speranta moare ultima.
Pentru ce motive doriti sa actionati in instanta pe angajator? ... in litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul indiferent de ce calitate procesuala are in acel litigiu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru 12/24 - calcul ore covi covi Buna ziua , Lucrez intr-o unitate spitaliceasca , programul este de 12/24 adica 7-19,19-7 cu liber 24 s.m.d ( nu avem liber 48h dupa tura de noapte ci, 24 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt angajata intr-un magazin de galerie unde lucram ... Iza0810 Iza0810 Buna ziua, sunt angajata intr-un magazin de galerie unde lucram de luni pana duminica chiar și 12 cu 12 ore. Sunt insarcinata in 15 săptămâni, am ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare in weekend oniga_ioana82 oniga_ioana82 Buna ziua, In cazul in care avem angajati care lucreaza(12/24) ore suplimentare in timpul weekendului, la plata acele ore suplimentare se platesc atat cu spor ... (vezi toată discuția)