avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa - incetare contract in timpul concediului ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa - incetare contract in timpul concediului medical

Firma la care lucrez a intrat in procedura de insolventa (pe 29 Iulie). Inainte de a intra in insolventa, eu eram in concediu medical care ulterior a continuat cu concediu de maternitate pana pe 17 Noiembrie. La sfarsitul lunii Septembrie am primit de la lichidatorul firmei decizia de concediere. Poate lichidatorul sa dispuna concedierea mea in timpul concediului medical?

In decizia de concediere se face referire la art 60, alin 2 din legea 53/2003.
"reorganizarea judiciara" sau "falimentului" (art 60) include insolventa?
E legala concedierea mea?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 17:31, 28 Noiembrie 2011
Da, poate sa dispuna concedierea dvs in timpul concediului medical. Concedierea nu afecteaza curgerea concediului medical.
Este obligat lichidatorul sa imi intocmeasca anumite acte de care am nevoie? De exemplu, actele pentru indemnizatie crestere copil sau alte acte pentru recuperare sume de la FNUASS (concedii medicale neplatite)?
Contactati lichidatorul si acesta va va intocmi documentele necesare pentru continuarea concediului de maternitate, a dosarului de somaj, astfel ca din somaj veti putea intra in concediu pentru crestere copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt gravida si firma da faliment.......... Miluca Boldan Miluca Boldan Buna ziua, Am o nedumerire: eu sunt insarcinata in 6 saptamani, iar firma la care lucrez ca din data de 31 ianuarie se va declara faliment, ce se va ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul femeii insarcinate andi_gabriela andi_gabriela Buna ziua, problema e urmatoarea: sunt insarcinata in 5 luni, firma la care lucrez se va inchide la sfarsitul luni martie. Toti colegi mei au primit preaviz ... (vezi toată discuția)
Firma insolventa_gravide anairam_unid anairam_unid Buna ziua Firma la care activez va intra in insolventa si implicit se face concediere colectiva . Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarele ... (vezi toată discuția)