avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mosteniri

Traiesc cu o femeie cu care nu sunt casatorit. Care este procedura - 100% sigura - ca dupa decesul meu ea sa poata continua sa traiasca in locuinta urmand ca aceasta sa fie mostenita de catre copiii mei numai dupa decesul acestei femei?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 18:19, 30 Noiembrie 2011
Dupa decesul dvs., daca veti fi primul,va beneficia de dteptul de abitatie al sotului supravietuitor si nu opoate obliga nimeni sa locuiasca in alta parte.Daca ea nu are copii,sau alte rude care sa accepte mostenirea, partea ce-i revine dupa dvs.,va ajunge la copiii dvs.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
avvalentina, utilizator
Cred ca nu am explicat bine ceea ce doresc :
Caut o solutie sigura, neatacabila de mostenitori dupa decesul meu, prin care femeia cu care traiesc sa ramana pana la moarte in apartamentul meu iar acesta sa fie apoi mostenit numai de catre copiii mei, nu si de catre mostenitorii ei.
Cer prea mult? Unul din raspunsuri precizeaza ca nu exista o varianta 100% sigura !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incheiati un contract de vanzare cumparare cu copii dvs. Ei vor obtine in coproprietate apartamentul, 1/2 fiecare si constitution pentru dumneavoastra si concubina drept de uzufruct viager, ce se va stinge a moartea dvs, astfel ca la moartea ultimului dintre dumneavoastra cei copii dvs vor intra in posesia si folosinta apartamentului pe langa nuda proprietate pe care ati transfer at o prin actul de vanzare cumparare.

Sau incheiati un testament in forma autentica prin care ii constituiti dreptul de uzufruct asupra apartamentului concubine.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
ContSters141818, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Testamentul in forma autentica nu poate fi atacat de mostenitori?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti face un testament prin care:
- lasati femeii uzufructul viager (sau dreptul de abitatie = dreptul de a locui pana la moartea ei in apartament sau o parte din apartament)
- si lasati copiilor nuda proprietate

Alte discuții în legătură

Atacarea testamentului in justitie kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti, ce se intampla in cazul decesului unei persoane in varsta care are 2 copii majori, dar care lasa prin testament dreptul de a locui in ... (vezi toată discuția)
Cum impiedic mostenitorii viitoarei sotii sa ma mosteneasca? DoruD DoruD Ce solutii am, daca ma recasatoresc, ca mostenitorii viitoarei sotii sa nu participe la succesiunea dupa mine? Dar ea sa beneficieze de habitat in casa mea de ... (vezi toată discuția)
Buna seara detin un apartament dinaintea casatoriei cu actuala ... Raul611 Raul611 Buna seara Detin un apartament dinaintea casatoriei cu actuala sotie. Cu actuala sotie nu am copii, dar am un fiu dintr-o alta casnicie. In caz de decesul ... (vezi toată discuția)