avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ne supunerea si ne respectarea hotariri judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ne supunerea si ne respectarea hotariri judecatoresti

Find in proces de divort cu sotia mea depunind tot odata si o cerere de incredintare a minorei instanta a hotarit prin ordonanta presedintiala incredintarea minorei la subsematul aceasta ordonanta a fost atacata de sotie , iar tribunalul ia respins cererea . Aceasta hotarire ramine definitiva si executorie fara termen si fara somatie . Sotia nu vrea sa se supuna acestei hotariri judecatoresti motivind faptul ca ea este in spania impreuna cu minora in virsta de 11 ani .
intrebarea este ? Cum pot sa o oblig pe sotie s-au prin ce metode pot sa aduc minora in tara pina la finalizarea divirtului .
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 20:53, 24 Noiembrie 2011
Legiuitorul nu distinge in acest sens.Nu prea aveti cum sa o obligati sa revina cu minorul in tara.
Primul pas ar fi sa depuneti o plangere penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti.

Ati putea merge in Spania pentru a face recunoscuta si acolo hotararea instantei romanesti. Dupa ce este recunoscuta puteti sa o fortati sa va dea copila.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Alex_Munteanu a scris:

Primul pas ar fi sa depuneti o plangere penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti.

Nu poate depune plangere pt.nerespectarea unei hotarari judecatoresti pentru ca sotia nu a impiedicat executarea silita prin amenintare fata de organul de executare sau prin acte de violenta.

Infractiunea care face parte din grupul infractiunilor care impiedica infaptuirea justitiei, reglementate in capitolul II, titlul VI, art. 271, Codul penal, partea speciala. Textul incriminator: impotrivirea la executarea unei hotarari judecatoresti, prin amenintare fata de organul de executare sau prin acte de violenta. Impiedicarea unei persoane de a folosi o locuinta sau parte dintr-o locuinta sau imobil, detinute in baza unei hotarari judecatoresti.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate ajuta noul cod civil? annamaria24 annamaria24 Fosta sotie a logodnicului meu a plecat in Belgia cu fetita de 7 ani fara nici o explicatie ,cum isi va putea vedea fata daca efectiv nu este lasat sa se ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Cristinica84 Cristinica84 Am inaintat divort,copilul mi-a fost incredintat prin ordonanta presedentiala ,hotararea a ramas definitiva.,el mi-furat copilul si nu ma lasa sa-l vad,ma ... (vezi toată discuția)
Ajutor....copiii mei valymony valymony sunt divortat din 2005 si copiii au ramas cu fosta,eu avand un program vizitare minori.desi de cate ori aveam drept vizita ea nu .mi dadea voie sa.i ... (vezi toată discuția)