avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii pentru a beneficia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii pentru a beneficia de somaj

Va rog mult sa imi spuneti ce articol imi trebuie sa imi inchei contractul de munca pentru a beneficia de indemnizatia de somaj si daca pot obtine indemnizatia daca am 4 ore pe cartea de munca.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:41, 25 Noiembrie 2011
Daca ati avut program de lucru redus, de 4 ore, perioada minima de cotizare pentru a putea beneficia de ajutorul de somaj e 24 luni.
nu.am o cotizatie de 12 luni(deci adio somaj)si la un program de lucru de 8 ore(vreau sa ii spun unei colege)ce art ii trebuie sa inchida cim pentru a beneficia de somaj?
12 luni cotizate din ultimele 24 calendaristice. Art. 65 alin 1.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate societate - somaj personal omerica omerica Buna ziua!Lucrez la o societate ca unic salariat, soc. care de la 01.10.2010 doreste sa suspende activitatea si trebuie sa inceteze contractul de munca al ... (vezi toată discuția)
Somaj DiaD DiaD Daca am incetat CIM cu acordul partilor, pot depune dosar pentru indemnizatie de somaj? Mentionez ca am avut CIM din septembrie 2011 pana in iulie 2012. Sau ... (vezi toată discuția)
Am sau nu dreptul la indemnizatia de somaj? C.Daniellita C.Daniellita Am urmatoarele perioade lucrate cu CIM-uri pe perioade nedeterminate... 09.01.2008 = 17.01.2011 01.04.2011 = 01.06.2011 19.07.2011 = 15.01.2011, aici ... (vezi toată discuția)