La sfarsitul lunii mai 2011 am infiintat o Intreprindere Individuala. I.I. nu are angajati. Am depus declaratia la finante dupa care am primit decizia de impunere, cu termene pentru plati anticipate: 15.06.2011, 15.09.2011 si 15.12.2011. I.I. este incadrata la venituri comerciale, profesii libere, determinarea venitului net in sistem real, impozit 16%.
Intrebarea mea ar fi: este obligatorie contributia la asigurarea de sanatate si contributia pt. pensie?
Dupa cum mi-au spus cei de la camera de comert sunt obligata la plata asigurarii de sanatate, cat si plata contributiei pt. pensie.
Am fost la cei de la sanatate sa depun dosarul pentru a-mi calcula contributia... mi-au spus de ce acte am nevoie la dosar etc.
La pensie insa doamna de acolo mi-a spus ca contributia la pensie se face numai daca am depasit pe anul 2011 venitul brut de 8000 lei sau daca in declaratia de la finante am declarat un venit brut peste 8000 lei.
Nelamurirea mea ar fi: trebuie sa contribui la pensie sau nu? Contributia este obligatorie sau facultativa? Cine are dreptate?
Va rog frumos sa ma ajutati am primit multe raspunsuri diferite...
Multumesc anticipat pentru ajutor!