avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... legea 156 /2000 privind selectia si plasarea fortei de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

legea 156 /2000 privind selectia si plasarea fortei de munca

Buna ziua ,in cazul in care am o societate de selectie si plasare a fortei de munca in strainatate si am respectat legea si in baza unor reclamatii a unor pesoane care nu au fost multumite de serviciile mele pot fi cecetat de trafic de pesoane ? multumesc
Cel mai recent răspuns: DANY2011 , utilizator 09:13, 30 Noiembrie 2011
Exista posibilitatea sa fiti cercetat pentru trafic pentru muncă în condiţii ilegale ...
In urma plangerilor, organele de cercetare penala pot decide daca plangerile merita cercetate, pentru ce fel de infractiune/infractiuni. In caz ca va stiti nevinovat, puteti depune plangere de denunt calomnios.
adica inpotriva persoanelor care au depus plangere ? sau impotriva procurorului si organelor de cercetare penala ?
DANY2011 a scris:

adica inpotriva persoanelor care au depus plangere ? sau impotriva procurorului si organelor de cercetare penala ?

Impotriva persoanelor care au depus plangere. Sarcina organelor de cercetare penala este sa cerceteze daca plangerile sunt intemeiate. In momentul in care aceste organe sunt in mod onest convinse ca trebuiesc cercetate plangerile, ele nu au o vina, ci isi indeplinesc atributiile de serviciu. Insa, daca ar exista dovezi contra dumneavoastra, plangerea dumneavoastra ar deveni ea insasi denunt calomnios si poate face ca dosarul dumneavoastra sa se agraveze, de exemplu poate fi privita ca o incercare de a intimida victimele.

In general, oamenii au avut un motiv sa faca plangere. Unul din motive ar putea fi ca au fost tratate prost/inuman sau exploatate in tara respectiva. In acest caz ar trebui cercetat a cui e vina, a dumneavoastra, a angajatorului strain, a amandurora, daca aveati cunostinta de aceste tratamente sau ar fi trebuit in mod rezonabil sa cunoasteti acest lucru, etc. Alt motiv ar fi ca s-au inteles intre ele pentru a se razbuna pentru anumite lucruri sau intr-o incercare de a va santaja. De exemplu daca trei membri ai unei familii au depus plangere, lucrul ar putea fi explicat prin a fi intelesi intre ei. Dar daca sunt 30-40 de persoane care au depus plangere, persoane care nu au legaturi unele cu altele, atunci ar fi mai greu de presupus ca s-ar fi inteles sa depuna plangeri false.
toate aceste persoane mai aveau de plata o diferenta de comision din salariu, ei au fost acolo au stat cateva zile si s-au intors , le am dat banii inapoi le-am platit inclusiv transportul dupa care unii dintre ei s-au intors la acele locuri de munca .toti aveau o declaratie data pe proprie raspundere ca imi vor achita comisionul din salariu !!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
DANY2011, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santajul ContSters253672 ContSters253672 Buna seara, am cateva curiozitati pentru ca intalnesc versiuni diferite in ceea ce priveste infractiunea de santaj. 1. Raspunderea penala in cazul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pt denunt caomnios GalacticuTM GalacticuTM Buna , sper sa ma puteti ajuta si pe mine.Pe numele meu un anumit individ a formulat plangere penala pt savarsirea infractiunii de amenintare prev de art. 193 ... (vezi toată discuția)
Cercetare pentru denunt calomnios tiberiu8mai tiberiu8mai Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ca daca in cazul in care banuiesc taraganarea cercetarilor asupra unei persoane care este cercetata pentru denunt ... (vezi toată discuția)