avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare copil

As vrea sa stiu care este procedura prin care un copil minor poate fi reincredintat inapoi unui parinte, in contextul in care, divortul s-a terminat cu incredintarea copilului bunicilor. Exista vreo varianta legala in afara unui alt proces? Si cat timp dureaza?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: miss_ra , utilizator 16:23, 5 Aprilie 2012
Doamna, desi am vrut sa va ajut, nu am inteles o iota din ce explicati aici. Poate ca nu m-am trezit inca, cine stie...
Sfaturile in domeniul familiei nu pot fi corecte fara amanunte de fdapt, multe amanunte, de regula. Daca nu puteti da informatii personale aici, cautati un astfel de sfat, o consultatie juridica privata, caci in lipsa acestor informatii nu aveti ce sfaturi realiste sa primiti.
simonette12 a scris:

Nu, nu exista decat posibilitatea formularea unei noi actiuni , iar durata nu poate fi anticipata pentru ca ea depinde de termenele acordate de instanta, de pozitia procesuala a partilor, de probatoriile administrate, de exercitarea cailor de atac ( apel si recurs ) sau nu impotriva sentintei instantei de fond.
Pe de alta parte, reclamantul va trebui sa probeze ca imprejurarile avute de instanta la luarea masurii privind incredintarea minorului s-au schimbat si se impune astfel schimbarea acesteia, respectiv stabilirea locuintei minorului la unul dintre parinti si exercitarea autoritatii parintesti.



Imi puteti spune, ce se intampla daca fostul sot nu vine in Instanta? Cat poate amana procedura?

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil dislexic dislexic buna ziua! o prietena de-a mea este divortata de 3 ani. acum 3 ani tatal a obtinut custodia totala a copilului care acum are 9 ani deoarece mama lucra in ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor valmi valmi As dori sa stiu daca exista o modalitate legala de a se incredinta spre crestere un minor alte familii decat cea a parintilor. Copilul are 1 an. Mama creste ... (vezi toată discuția)
Retinere minor tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua, Este penala fapta unei rude de a retinhe un minor si de a nu lasa un parinte sa aiba legaturi cu el? In fapt soacra nu a vrut sa mi dea copilul ... (vezi toată discuția)