avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obligatiile cetateanului strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obligatiile cetateanului strain

Ce obligatii are un cetatean strain venit in vizita la prieteni sau rude pentru o perioada scurta, cu privire la anuntatea sederii sale, a domiciliului pe timpul sederii sau daca au loc evenimente deosebite cum ar fii casatoria sa? Unde face cunoscute aceste lucruri?
Cel mai recent răspuns: alinacasaru , utilizator 21:38, 24 Aprilie 2012
Obligatiile generale sunt respectarea legii si a termenului de sedere.

Străinul intrat legal pe tritoriul României are obligaţia să anunţe despre aceasta organul de poliţie competent teritorial, în termen de 3 zile de la data intrării. Fac excepţie cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene şi ale Spaţiului Economic European.

S-a casatorit in Romania? Este cetatean UE sau NON-UE?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Este cetatean nonUE.
Trebuie sa anunte la politie in termen de 3 zile de la sosire.
OK:)
Justitiarul7 a scris:
Ce obligatii are un cetatean strain venit in vizita la prieteni sau rude pentru o perioada scurta?

Persoana la care locuieste strainul in perioada respectiva trebuie sa-i anunte la politie prezenta – nu merge strainul la politie.

Casatoria. In momentul in care sunt depuse actele pentru casatorie se va afisa la primarie chestiunea... Dupa casatorie trebuie sa se prezinte la Oficiul de imigrari

Alte discuții în legătură

Mi s-a anulat permis de sedere fara aviz si mi s-a refuzat intrarea in romania! maxim2000 maxim2000 Pe data de 3 iunie am sosit la aeroportul Iasi la 21:30 eu cetatean marocan cu detinind un permis de sedere temporar valabil pina la data de 27/07 /2013 si cu ... (vezi toată discuția)
Viza de reintregire a familiei Violetagaudi Violetagaudi Buna Sint casatorita cu un cetatean egiptean de un an jumate.sotul meu a depus acte oentru viza de trei ori si a fost refuzat pe motiv ca ei nu cred ca intre ... (vezi toată discuția)
Rezident pe termen lung- ce alexandragabriela12 alexandragabriela12 Am un prieten care de curand si-a schimbat permisul de sedere pe care il avea si a primit unul mai \"ALTFEL\"=D>. Permisul vechi a fost tot permanet adica pe ... (vezi toată discuția)