Buna seara.Am primit o notificare de plata de la "Top Factoring" ,companie specializata in servicii de recuperare debite,prin care ma anunta ca am de plata catre Vodafone o factura in vaolare de 26ron plus penalizari de intarziere 96ron in total 122ron.Abonamentul a fost pe numele mamei mele care de aprox 4 ani este plecata din tara.In urma cu 2 ani jumatate cam asa ceva nu imi amintesc exact am sunat la ei sa inchid abonamentul.Mi l-au inchis atunci si nu am mai primit nici o factura acasa.eu stiam ca am incheiat orice socoteli cu ei.In schimb ma trezesc acum dupa atata timp in care nu am primit nimic de la ei nici un tel sau o factura cu aceasta suma restanta plus penalizari.Este corect sa procedeze asa?Nu dau un semn si cand il dau,umfla la greu datoria??ca daca stiam la timp o achitam nu stateam sa treaca atata timp.eu ce fac acum,platesc totul?sa va zic exact ce scrie:"Datoria dvs reprezinta contravaloarea serviciilor furnizate catre vodafone romania si a penalitatilor de intarziere aferente acestor servicii,conform contractului dvs de abonament incheiat la data de 1999-09-03
contravaloare servicii:26roni
penalitati intarziere:96ron
debit total:122 ron
va rugam sa achitati debitul total pana la data de 25.09.2008.Neplata debitului va duce la continuarea procesului de recuperare specific companiei.
Eu acum ce platesc deoarece nu am inteles nimic.este o factura veche?nu mentioneaza data eliberarii facturii ,ci doar cand s-a semnat contractul(1999).
Daca debitul dateaza de mai mult de 3 ani si nu s-a facut pana la acest moment niciun demers pentru recuperarea sumei, a intervenit prescriptia. =D>
Am putea vorbi aici de clauza abuziva (penalitatile, care depasesc cu mult valoarea debitului), de faptul ca debitorul nu este in tara, dar nu stiu daca mai este cazul.
Parerea mea este sa nu achitati nicio suma daca aceasta este mai veche de 3 ani, asa cum am spus la inceput.