avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare urgent

Buna dimineata! Am formulat o cerere de chemare in judecata, al carei obiect il constituie o suma de ....USD. In citatia pe care am primit-o instanta imi pune in vedere sa indic valoarea in lei a aceste sume. Intrebarea mea este urmatoarea": in acest caz exista o cerere anume care ar trebui sa o formulez? Daca, cumva aveti model as fi recunoscator.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:16, 6 Octombrie 2008
Nu exista un model tipizat pentru acest lucru.
Formulati o simpla cerere prin care precizati care este valoarea in lei a obiectul cererii initiale.
Nu va trebuie nici un model: trebuie sa scrieti urmatoarele:
Judecastoria ......
Dosar nr........
Termen:...

Domnule presedinte, Subsemnatul,..... reclamant in prezenta cauza, depun urmatoarele precizari prin care indic valoarea in lei a obiectului actiunii mele
Curs BNR la data de ... ( data cand ati introdus actiunea) = ...lei. semnati cererea si o depuneti la instanta in dublu exemplar.
Oricum, indicarea valorii în lei are ca scop doar stabilirea taxei de timbru şi stabilirea competenţei instanţei.

Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
themis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita angella angella am nevoie de un model cerere de suspendare a executarii silite pentru ca a intervenit o intelegere cu privire la achitarea datoriei esalonat.suspendam ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare camiha camiha Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere pentru plata orelor suplimentare? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cerere chemare in judecata lmurgu lmurgu Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere de chemare in judecata ,am cumparat un tel. mobil de la o companie :sorry:si vereau sa-mi recuperez banii dati pe ... (vezi toată discuția)