avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale regulament ordine interioara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

regulament ordine interioara

daca nu ai angati pe firma iti trebuie regulament de ordine interioara?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:48, 27 Noiembrie 2011
annajanette a scris:

daca nu ai angati pe firma iti trebuie regulament de ordine interioara?

Nu cred ca este necesar sa exusta un Reg.Intern , in aceste conditii ...
Logic,pentru ca nu are cine sa respecte acest regulament.
Potrivit Codului muncii obligativitatea intocmirii ROI nu este conditionata de existenta angajatilor, desi prevederile acestuia li se adreseaza lor, ideea este ca acest regulament sa existe la data angajarii primului salariat pentru buna informare a acestuia .... art. 246 din Legea 53/2003 republicata:
"(1) Întocmirea regulamentului intern la nivelul fiecărui angajator se realizează în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului cod.
(2) În cazul angajatorilor înfiinţaţi după intrarea în vigoare a prezentului cod, termenul de 60 de zile prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data dobândirii personalităţii juridice."
Aldea Ioana a scris:

Potrivit Codului muncii obligativitatea intocmirii ROI nu este conditionata de existenta angajatilor, desi prevederile acestuia li se adreseaza lor, ideea este ca acest regulament sa existe la data angajarii primului salariat pentru buna informare a acestuia .... art. 246 din Legea 53/2003 republicata:
"(1) Întocmirea regulamentului intern la nivelul fiecărui angajator se realizează în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului cod.
(2) În cazul angajatorilor înfiinţaţi după intrarea în vigoare a prezentului cod, termenul de 60 de zile prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data dobândirii personalităţii juridice."

Din moment ce nu exista angajati in societate (regulamentul fiind adresat doar acestora),nu vad care ar fi abaterea de la lege a angajatorului.
ideea este ca doresc sa ma angajez eu dar oricum mi se pare cam aberant sa imi fac ptr mine

Alte discuții în legătură

Roi pentru o societate de transport marfuri oanagoran oanagoran Poate cineva va rog sa-mi spuna unde gasesc un Regulament de ordine interioara pentru o sociatate de transport marfuri? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Varianta finalizare contract de munca CITU IONELA CITU IONELA Buna ziua, nu stiu cum pot proceda cu un angajat care nu isi respecta angajatorul vorbiind pe un ton jignitor si refuzand de fata cu tot colectivul sa pastreze ... (vezi toată discuția)
Revisal cristian.turturean cristian.turturean buna ziua. in revisal trebuie introdus orice modificare suferita de contractul individual de munca? trebuie introdus si preavizul in caz de concediere sau ... (vezi toată discuția)