avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sotia a deschis un proces de divort dar dupa trei infatisari a hotarat sa suspende dosarul...din acel moment ma santajeaza pur si simplu cu acel dosar....as vrea sa stiu daca pot si eu ca si parat sal repun pe rol si sa cer si actiune de partaj si incredintarea copiilor minori deoarece nu mai merge...va multumesc.....cum as putea proceda ? sotia a cerut in dosar ca toate bunurile si copii sai ramana ei dar nu are posibilitati materiale sai intretina nici nu se ocupa de educatia lor fapt confirmat de ancheta sociala
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
ContSters231197, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 15:22, 27 Noiembrie 2011
In acest dosar depuneti cerere reconventionala prin care solicitati incredintarea minorilor.Partajul il puteti face doar dupa ce se termina divortul.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
puteti sa repuneti dosarul pe rol, dar fiind la a treia infatisare deja e tarziu sa faceti reconventionala
as dori sa aflu daca dupa sentinta de divort mai pot sa cer custodia copiilor deoarece sotia nu are posibilitati materiale si nici pana acum nu sa ocupat de educarea si intretinerea lor fapt confirmat si de ancheta sociala....eu am un venit de 3 ori mai mare decat al ei si din aceasta cauza de la suspendarea dosarului si pana in prezent nu a facut decat sa mai profite de veniturile mele continuind tot timpul sa ma santajeze cu repunerea pe rol al dosarului daca nu fac....si daca nui satisfac poftele dar cand vine vorba de retragerea dosarului nici nu vrea sa auda...nu cred ca e normal sa deschizi un dosar de divort din cauza unor datorii care lea facut tot ea fara stirea mea iar acum sa santajezi cu acel dosar tot timpul...multumesc
da, dupa divort puteti introduce o alta actiune prin care solicitati incredintarea minorilor, insa trebuie sa stiti ca regula conform NCC este ca autoritatea parinteasca se exercita in comun de ambii parinti si numai domiciliul se stabileste la unul dintre acestia. Doar pentru motive temeinice se dispune incredintarea copiilor unui singur parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Divort adrain adrain buna ziua ma numesc Adrian si am si eu o problema va rog sa ma ajutati. sotia a plecat cu copilul la parinti ei a bagat divort si cere custodia copilului dar ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor dulcedor dulcedor buna ziua va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in cazul acesta;sotul a intentat proces divort ,are avocat si cere desfacerea casat. din vina mea si ... (vezi toată discuția)