avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... SRL cu datorii la stat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

SRL cu datorii la stat

In cazul unui SRL cu datorii la stat(impozite si penalizari) pe care nu le mai poate plati din cauza intreruperii activitatii, care sunt solutiile si care este raspunderea materiala a actionarilor?
Cel mai recent răspuns: Bostina Elena , Avocat 12:34, 28 Noiembrie 2011
Mai intai raspunde asociatul care are calitatea de administrator.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
george-neagu, moderator
e ceva cale pana la administratori si asociati (daca trebuie (sunt motive) sa se ajunga pana acolo).

srl-ul are datorii la stat.

puteti cere fiscului esalonarea datoriilor.

Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
ContSters228228, utilizator
Puteti solicita intrarea firmei in insolventa, siuatie in care penalitatile si majorarile de orice fel nu mai curg. Instanta va numi un lichidator ( puteti sa solicitati si dvs numirea unui anumit lichidator daca cunosteti unul) care pe langa alte atributii o are si pe aceea de a intocmi un raport asupra cauzelor si imprejurarilor ce au condus la aparitia starii de insolventa si identificarea persoanelor vinovate de aparitia starii de insolventa. Daca lichidatorul nu identifica nici-o persoana, sunt sanse mari ca dosarul sa se inchida fara a fi achitata datoria, iar firma se va radia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma cu datorii la stat, documentatia nu a fost depusa steeefan2011 steeefan2011 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Exista o societate comerciala cu datorii la stat (TVA si impozit pe profit) la care s-au adaugat penalitati/majorari de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare srl cu datorii, rog raspuns!!!!!! gabriela222 gabriela222 buna, ma numesc corina si incerc sa fiu cat mai pe scurt ;Sant asociat unic la un SRL infintat in anul 2004, obiect de activitate principal este comertul cu ... (vezi toată discuția)
Insolventa si raspunderea administratorului cl1981 cl1981 Buna ziua. Sunt adminitratorul unui srl cu datorii la ANAF de aprox 65.000, cu imobil pe numele meu si al sotului dar si auto pe numele sotului. Sotul este ... (vezi toată discuția)