avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza pentru Tribunal
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza pentru Tribunal

Am primit o instiintare de la Tribunal de a face o expertiza tehnica ( nu sunt expert juridic, sunt expert tehnic MLPAT deci nu am nici-o obligatie fata de Tribunal), pentru o persoana particulara care are un litigiu cu un vecin.
Am obligatia de a face o astfel de expertiza ?
Nu am fost intrebat daca am timp sa fac expertiza si nici daca doresc sa o fac.
Nu am incheiat nici-un contract cu nimeni.
In scrisoare se indica ca onorariu va fi achitat de apelanti, dar acestia nu au luat legatura cu mine.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 09:49, 26 Noiembrie 2012
Daca instiintarea ati primit-o de la Tribunal inseamna ca ati fost numit sa efectuati o expertiza judiciara in respectivul dosar. Nu poate fi vorba de o expertiza extrajudiciara. Probabil ca in judetul Dvs. nu exista experti judiciari care sa indeplineasca cerintele cerute (expert judiciar MLPAT). In asemenea cazuri instanta fie apeleaza la experti din alte judete, fie la specialisti din domeniu care, cu toate ca nu au calitatea de expert judiciar, care este un profesionalist in respectiva specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert mlpat bucuresti Victor76 Victor76 Buna ziua Dilema mare la inceput de an...Instanta din Constanta recurge la lista expertilor tehnici in constructii din Bucuresti pentru efectuarea unei ... (vezi toată discuția)
Procedura de instiintare a expertului numit de instanta si a expertului parte FRD FRD Este legala urmatoarea procedura . S-a admis de catre instanta proba si cu expertiza contabila. A fost numit expertul X de catre instanta prin tragere la sorti ... (vezi toată discuția)
Anuntarea expertului judiciar VvalentinaA VvalentinaA Buna ziua, Am si eu o nelamurire in legatura cu cine trebuie sa anunte expertul judiciar. Mentionez ca procesul a fost amanat din cauza lipsei ... (vezi toată discuția)