avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare buletin

Buna ziua,

Am o cunostinta care ar vrea sa isi schimbe buletinul. Ea momentan locuieste la tara dar vrea sa se mute la matusa sa in oras. Persoana respectiva este majora. Problema e ca matusa nu este in tara. Se poate face mutatia pe noua adresa, implicit schimbarea buletinului fara ca persoana care este proprietara sa fie prezenta? Poate merge la politie doar cu actul de spatiu si celelalte acte necesare fara a fi prezenta proprietara ? Cum ar trebui sa procedeze si care ar fi costurile?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 21:09, 29 Noiembrie 2011
Conf.art.147 coroborat cu art.72 alin 6 lit a din HG 64/2011 cand se vorbeste de notar se face referire***din strainatate***, pe cand in art.29 din OG 97 /2005 republicata scrie negru pe alb***a notarului public***fara a se face specificatia DIN STRAINATATE SAU DIN TARA. De aici si confuzia(sau poate ca nu) ca legiuitorul s-a referit doar la notarul din Romania sau ma rog teama de a nu accepta o hartie care ulterior se poate interpreta de cei veniti in control ca fiind nelegala. Daca am voie sa formulez o parere personala asa cum dai certificate de nastere sau inregistrezi transcrieri pe baza de procura cu apostila nu vad de ce sa nu fie utila si la primire in spatiu, dar daca nu scrie...nu faci. Probabil ca in ianuarie cand se va republica metodologia 1375/2006 voi fii specificate si astfel de aspecte. Sa speram:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbat buletin,parintii sunt in strainatate danylukristy danylukristy trebuie sa imi schimb buletinul,dar parintii mei sunt plecati in strainate si nu pot fi prezenti la ghiseu sa semneze pentru luarea in spatiu.Stiu ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate cu procura tabitasartor tabitasartor Buna ziua, am avea nevoie sa intelegem de ce eliberarea cartii de identitate pentru cetatenii romani cu resedinta in strainatate se poate efectua doar cu ... (vezi toată discuția)