speta:
ce se intampla cu un teren situat in extravilan, daca, in momentul emiterii titlului de proprietate pe teren se afla o constructie a IAS-ului, construita fara autorizatie in anul 1970, dar care la data emiterii titlului nu era recuperata de la proprietarul terenului?proprietarul a vandut terenul unui cumparator de buna-credinta.IAS-ul introduce dupa 4 ani de la emiterea titlului o actiune in constatarea nulitatii absolute a titlului. Poate fi obligat IAS/ul sa isi ridice constructia?cumparatorul de buna/credinta in calitate de intervenient in interes propriu poate cere acest lucru dupa cum poate cere si chirie?precizez ca in contractul de vanzare-cumparare este mentionat doar teren categoria curti-constructii dar nu este si constructia propriu-zisa.
E complicata problema, dar as pune o intrebare. Cel care a cumparat terenul, (persoana de buna -credinta) l-a intabulat ?, daca da , atunci cred ca lui ii apartine. E interesant sa vedem si alte pareri.
da, cumparatorul de buna-credinta l-a intabulat. speta e extrem de complicata, am dezbatut-o si cu alti colegi si e cam greu sa-i dai de capat.eu cred ca nu e vorba despre constatare nulitate ci despre anulabilitate.