avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea nr. 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea nr. 18/1991

speta:
ce se intampla cu un teren situat in extravilan, daca, in momentul emiterii titlului de proprietate pe teren se afla o constructie a IAS-ului, construita fara autorizatie in anul 1970, dar care la data emiterii titlului nu era recuperata de la proprietarul terenului?proprietarul a vandut terenul unui cumparator de buna-credinta.IAS-ul introduce dupa 4 ani de la emiterea titlului o actiune in constatarea nulitatii absolute a titlului. Poate fi obligat IAS/ul sa isi ridice constructia?cumparatorul de buna/credinta in calitate de intervenient in interes propriu poate cere acest lucru dupa cum poate cere si chirie?precizez ca in contractul de vanzare-cumparare este mentionat doar teren categoria curti-constructii dar nu este si constructia propriu-zisa.
Cel mai recent răspuns: avocata26 , utilizator 00:00, 20 Septembrie 2004
E complicata problema, dar as pune o intrebare. Cel care a cumparat terenul, (persoana de buna -credinta) l-a intabulat ?, daca da , atunci cred ca lui ii apartine. E interesant sa vedem si alte pareri.
da, cumparatorul de buna-credinta l-a intabulat. speta e extrem de complicata, am dezbatut-o si cu alti colegi si e cam greu sa-i dai de capat.eu cred ca nu e vorba despre constatare nulitate ci despre anulabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren fara constructiile de pe el Liulica Gina Liulica Gina Va propun o speta! Cum se poate rezolva urmatoarea situatie? Un individ a cumparat un teren aflat intr-o zona rezidentiala, la un pret derizoriu, fara sa se ... (vezi toată discuția)
Intervenient in interes propriu thunderheart thunderheart Ce poate face un intervenient in interes propriu in situatia urmatoare: Starea de fapt-Reclamantul susţine că în anul 1962 a cumpărat suprafaţa pentru ... (vezi toată discuția)
Constituirea dreptului de proprietate Event Consult SRL Event Consult SRL Buna tuturor ! Ma confrunt cu urmatoarea speta legata de admiterea in garantia unui credit a unui imobil, juridica pana la urma : un client a achizitionat in ... (vezi toată discuția)