avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea dupa tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea dupa tata

Buna ziua.avand in vedere ca trebuie sa particip la succesiunea dupa moartea tatalui,initiata de sora mea,va rog sa ma lamuriti si pe mine aupra unor aspecte juridice legate de acest fapt.Care sunt taxele ce trebuie sa le platesc eu ,succesiunea este initiata in termenul de 6 luni.Care este cota ce imi revine din mostenire.Din anumite motive ,am impresia ca mama ar vrea ca partea ei sa revina sorei mele ,se poate face acest lucru acum,cat este in viata ?Eu nu pot sa am nici un cuvant de spus sau ce pot face din punct de vedere juridic.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 09:01, 28 Noiembrie 2011
Taxele le plateste cel care a deschis actiunea la instanta si ulterior, la finalul dosarului se vor imparti intre mostenitori. Daca mama vrea sa ii dea partea ei surorii atunci poate ulterior dezbaterii succesorale sa ii vanda liber cota ei din mostenire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, mama mea a decedat.... mostenitorii apartamentului ... ada ariadna ada ariadna Buna ziua, mama mea a decedat.... Mostenitorii apartamentului sunt tatal meu, sora mea si cu mine. Apartamentul nu este intabulat. Se poate face succesiunea? ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi succesorale Lacra40 Lacra40 suntem doua surori si mama. tatal a murit si am facut succesiunea dupa el. mama traieste, iar eu doresc sa cedez drepturile mele succesorale sorei mele, ... (vezi toată discuția)
Mostenire carmo71 carmo71 ce drept am la mostenire,avand in vedere ca bunica mea a murit si a avut doi copii,din care mama mea care este moarta si cealalta fata este in viata.iar din ... (vezi toată discuția)