avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... HOTÃRÂREA NR. 14 PRIVIND PREGÃTIREA PROFESIONALÃ ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

HOTÃRÂREA NR. 14 PRIVIND PREGÃTIREA PROFESIONALÃ CONTINUÃ A AVOCAÞILOR

[ link extern ]

Ce parere aveti despre aceasta decizie? Mie personal mi se pare o mare tampenie (obligi un avocat la varsta pensionarii sa faca master??? #-o )

Acum am si o intrebare personala legata de aceasta hotarare...
"C. Avocaţilor cu activitate publicistică juridică li se vor recunoaşte, pentru fiecare articol publicat, un număr de 10 ore pregătire profesională, dacă articolul se publică într-o revistă de circulaţie locală, 20 de ore pregătire profesională continuă pentru articolele publicate în reviste de circulaţie şi recunoaştere naţională şi 30 de ore pregătire profesională pentru avocaţii cu activitate publicistică internaţională. "
... activitatea pe acest forum oare se considera "activitate publicistică juridică"? In plus stiam ca avocatii au nevoie de aprobarea baroului ptr. a-si face reclama in presa ( iar "activitatea publicistică juridică" semnata cu numele de avocat e tot o reclama) #-o
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:08, 23 Martie 2009
Avocatnet.ro are ISSN, din aceasta vara.
O sa incercam sa obtinem si acordul baroului pentru ca articolele publicate aici sa fie considerate "activitate publicistica".
Ce parere aveti, sa incercam sa obtinem acest statut?
Eu am muncit ceva mai bine de 1 an pentru partea mea (raspunderea civila) dintr-o carte in colaborare despre transplantul de organe, care sper sa apara anul acesta. Nu am facut-o pentru "pregatirea continua" ci pentru ca asa am avut chef. Mai am vreo cateva chestiuni in pregatire, dar trebuie sa mai si muncesc ca avocat, pentru ca din publicistica mori de foame. Incet.
Chestiile astea de mai sus, complet lipsite de modestie :"> au un rost. M-am gandit ca pentru a scapa de cele 20 de ore de pisalogeala s-ar putea sa devin mai putin critic cu ceea ce scriu si public, fiind "presat" cumva de imprejurari. Si la fel ca mine s-ar putea sa gandeasca si altii. In consecinta o sa apara o mutime de maculatura in care lucrarile (putine) bune or sa se piarda ca acul in carul cu fan. Scrisul e ca si mersul la closet, adica trebuie sa-ti vina ca altfel degeaba te scremi.
In afara de acest aspect, una e sa publici in "Dreptul" si alta sa publici intr-o alta revista, tot "de raspandire nationala", sa-i spunem aici "Dreptul plugarilor", pe care nu o citeste nimeni.
E foarte adevarat ce spuneti.

Si eu scriu la o carte, si fac lucrul asta de mai bine de un an. Am mai scris si inainte si e genul de lucru care ia mult timp daca vrei sa il faci ca lumea. Am scris si pentru reviste de drept.

Marile reviste de drept au un spatiu publicistic limitat. In lumea in care traim, spatiul respectiv se va imparti intre oameni care publica fara discernamant si oameni care pastreaza limitele tocmai pentru ca au dat cu nasul de ele candva.

In tot contextul asta, ma intreb cat de dorita e o publicatie online, care nu are aparitie pe hartie. Ce conditii trebuie sa intruneasca pentru a fi respectata si considerata "de calitate"? Calitate in articole, calitate in abordarea subiectelor, etc.

Ce face o revista de drept sa fie autentica?

Si daca un avocat nu se conformeaza sa publice articole, alte asemenea ori daca omul a trimis spre publicare dar nu s-a acceptat ori nu face masterul sau doctoratul si nici nu participa la cursuri din varii motive ....ce i se intampla?
Ce legatura are acea hotarare cu art 61 alin 2 din L 51/95 ca mie imi scapa...
u.b.i.k. a scris:

Eu am muncit ceva mai bine de 1 an pentru partea mea (raspunderea civila) dintr-o carte in colaborare despre transplantul de organe, care sper sa apara anul acesta. Nu am facut-o pentru "pregatirea continua" ci pentru ca asa am avut chef. Mai am vreo cateva chestiuni in pregatire, dar trebuie sa mai si muncesc ca avocat, pentru ca din publicistica mori de foame. Incet.
Chestiile astea de mai sus, complet lipsite de modestie :"> au un rost. M-am gandit ca pentru a scapa de cele 20 de ore de pisalogeala s-ar putea sa devin mai putin critic cu ceea ce scriu si public, fiind "presat" cumva de imprejurari. Si la fel ca mine s-ar putea sa gandeasca si altii. In consecinta o sa apara o mutime de maculatura in care lucrarile (putine) bune or sa se piarda ca acul in carul cu fan. Scrisul e ca si mersul la closet, adica trebuie sa-ti vina ca altfel degeaba te scremi.
In afara de acest aspect, una e sa publici in "Dreptul" si alta sa publici intr-o alta revista, tot "de raspandire nationala", sa-i spunem aici "Dreptul plugarilor", pe care nu o citeste nimeni.

UBIC, daca ceea ce scri este interesant va fi citit.
Ceea ce nu este interesant nu va fi citit indiferent de publicatie si de autor.
Eu nu citesc in functie de autor ci de ceea ce scrie efectiv, adica daca ma intereseaza sau nu ceea ce este scris.
Si ca sa fiu mai concis daca in ,,Dreptul plugarilor" va fi scrie ceva interesant eu voi citi.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Pregatirea obligatorie a avocatilor antoanetalaura antoanetalaura Ce cunoasteti despre pregatirea obligatorie a avocatilor ? In afara de lege, ceva din practica....a urmat cineva astfel de cursuri, conferinte, etc? (vezi toată discuția)
Inppa elena_2 elena_2 Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)
Ore de pregatire profesionala continua Alex Chiciu Alex Chiciu Cate ore trebuie sa urmeze un stagiar si cate ore trebuie sa urmeze un definitiv pana la sfarsitul anului 2010 (pentru a primi acea \"licenta\")? va ... (vezi toată discuția)